ZATVARA SE KONTROVERZNI BERLINSKI KLUB? Grad koji nikad ne spava do kraja godine verovatno gubi clubbing instituciju

Uveliko se priča kako će kultni berlinski klub Berghain zatvoriti svoja vrata do kraja godine.

Shutterstock

Berghain, kultni berlinski klub koji je na glasu kao jedan od najboljih na svetu, možda zatvara svoja vrata nakon 18 godina rada. Kako piše Dazed, diskografska kuća i Berghainova booking agencija Ostgut Ton prestala je da posluje početkom oktobra, zbog čega nekoliko izvora tvrdi da se očekuje zatvaranje kluba do kraja 2022.

"Jedan od osnivača već je isplaćen i navodno ostaje na selu u Brandenburgu", rekao je jedan insajder. Ostalima se jednostavno "više ne da" i imaju druge životne planove na umu, dodaje. Prema izvoru, Berghainovo "poglavlje bi konačno trebalo da bude zatvoreno" do kraja ove godine, i to bez budućih varijacija kluba.

Berlinska institucija još uvijek nije objavila nikakve zvanične informacije, ali ako su glasine istinite, sigurni smo da će ostaviti veliku prazninu na clubbing sceni.

Unsplash/Simon Tartarotti 

Berghain je otvoren 2004. godine, a poznat je po svojoj strogoj politici ulaza. Naime, ne možete ući samo tako, već morate da izgledate i ponašate se na određeni način, što procenjuje najpoznatiji bouncer na svetu Sven Marquardt. Odabir se navodno vrši prema proceni koji će posetitelji stvoriti najbolju atmosferu u klubu.

Mobilni telefoni su strogo zabranjeni, razgovori nisu poželjni, a preferira se crnina i minimalni makeup. Malo se toga zna o atmosferi unutar kluba, ali na raznim forumima možete pronaći utiske posetilaca.

Ako planirate put u Berlin do kraja godine, svakako probajte da uđete u Berghain jer je vrlo verovatno da su ovo njegovi poslednji dani.