Kada bismo septembar morali da opišemo samo jednom rečju, bila bi to - melanholija.

Dok rekapituliramo momente radosti i zanosa, opirući se jesenjem sivilu, iznova i iznova postavljamo sebi pitanje - jesmo li mogli više da iskoristimo leto? Pa ukoliko ste u strahu od kraja najlepšeg doba godine, vredi se podsetiti da je na moru uvek leto, baš kao što smo i mi na moru uvek najbolja verzija sebe.

7 LOKACIJA KOJE MORATE DA OBIĐETE U CRNOJ GORI VAN SEZONE: Ove apartmane, restorane i umetničke galerije čekaju na vas
Portonovi 

U to ime, uplovite u jesenje početke (produženim) vikendom na morskoj destinaciji, jer sada je pravo vreme da otkrijete sve lokalitete i dragocenosti koji niste stigli tokom leta, kako zbog nedostatka vremena, tako zbog visokih temperatura. U nastavku otkrijte 7 lokacija koje morate posetiti u Crnoj Gori van sezone, te se napuniti dobrom energijom za novu radnu sezonu.

1. Portonovi Marina apartmani

Najekskluzivnija Portonovi adresa pruža vam sofisticiranu ponudu apartmana na obali sa panoramskim pogledom na Bokokotorski zaliv. Privatni balkoni, sofisticirani i prostrani enterijeri, te direktan pristup marini, pružaju spektakularan ugođaj, dok su vam vrhunski restorani, barovi i prodavnice nadohvat ruke.

Najekskluzivnija Portonovi adresa pruža vam sofisticiranu ponudu apartmana na obali sa panoramskim pogledom na Bokokotorski zaliv.
Portonovi 

2. Romeo & Juliet

Ko ne želi kasni doručak na suncu, pored mora? Prepustite se prefinjenoj italijanskoj kuhinji pre nego što vas očara pogled na zaliv i planine. Sa elegantnim, modernim menijem i sanjivom terasom na otvorenom, ovo je restoran za svih pet čula. Od organskih salata do domaće testenine i morskih plodova, Romeo & Juliet je dirljivo mediteransko putovanje za celu porodicu.

Od organskih salata do domaće testenine i morskih plodova, Romeo & Juliet je dirljivo mediteransko putovanje za celu porodicu.
Milos Samardzic/Milos Samardzic SM Photography 

3. Perast

Drevni grad Perast važi za jedan od najlepših u Crnoj Gori, a ako njegovim nedostatkom smatrate mali broj plaža i velike gužve, budite uvereni da je jesen idealno vreme da provedete jedan zlatni dan u ovom čarobnom mestu. Prepoznatljiv po svojoj lepoti, renesansno-baroknim palatama, te okrepljujućoj tišini, ovaj biser Crne Gore odmoriće vaš um od stresne svakodnevice, a za samo 15-ak minuta vožnje možete da budete u centru dešavanja - predivnom Kotoru.

Drevni grad Perast važi za jedan od najlepših u Crnoj Gori, a ako njegovim nedostatkom smatrate mali broj plaža i velike gužve, budite uvereni da je jesen idealno vreme da provedete jedan zlatni dan u ovom čarobnom mestu.
Unsplash/Defne Kucumustafa 

4. Chenot Espace

A kada odmorite um, vreme je da revitalizujete i svoje telo - zato je tu Chenot Espace, ekskluzivni zdravstveni & wellness centar One&Only Portonovi kompleksa. Transformativno putovanje detoksikacije i resetovanja tela zasnovano na poznatoj Chenot metodi®, nudi prilagođene programe i tretmane, osmišljene od strane najvećih stručnjaka. Nakon dijagnostičkih testova, kreira se jedinstveni set tretmana i planova ishrane za svakog pojedinca, koji u sinergiji rade na stimulisanju tela da eliminiše toksine, poveća vitalnost, aktivira energetske kanale i rebalansira fiziologiju tela.

A kada odmorite um, vreme je da revitalizujete i svoje telo - zato je tu Chenot Espace, ekskluzivni zdravstveni & wellness centar One&Only Portonovi kompleksa.
Rupert Peace/Rupert Peace 

5. Pizana Art Gallery

Galerija Pizana je kultno mesto na mapi kulturne scene Crne Gore još od oktobra 1989. godine, kada je gospođa Ljiljana Milošević osnovala Pizanu kao prvu privatnu galeriju u Crnoj Gori. Smelo verujući da je ovom okruženju potreban umetnički prostor, a vođena isključivo ličnim entuzijazmom i afinitetom prema likovnoj umetnosti, stvorila je jedinstveno i autentično mesto gde se rado i često okupljaju brojni umetnici, pisci, glumci i muzičari. Pored Pizane u Podgorici, pre nekoliko godina je otvoren i izložbeni proctor u srcu Portonovog gde se odvijaju različiti oblici kreativnih sadržaja - izložbe, muzičke i književne večeri, umetničke aukcije i druga društvena dešavanja.

Galerija Pizana je kultno mesto na mapi kulturne scene Crne Gore još od oktobra 1989. godine, kada je gospođa Ljiljana Milošević osnovala Pizanu kao prvu privatnu galeriju u Crnoj Gori.
Portonovi 

6. Crkva Sveta Nedjelja

Sveta Nedjelja se prvi put pominje u istorijskim arhivima 1634. godine. Smatra se da je ova živopisna crkva posvećena svetitelju koji je bio poštovan u mnogim krajevima Bokokotorskog zaliva. Njenu prvobitnu konstrukciju možemo dovesti u vezu sa mletačkim osvajanjem kumborske tvrđave Vrbanj 1580. godine, čemu su Peraštani dali značajan doprinos. Kasnije je njenu unutrašnjost oslikao najpoznatiji barokni slikar sa ovih prostora Tripo Kokolja, što je razlog više da je obiđete.

Sveta Nedjelja se prvi put pominje u istorijskim arhivima 1634. godine.
Shutterstock 

7. MC2 Saint Barth Tenero Fashion

Najslađe za kraj znači samo jedno - šoping! U ovom jedinstvenom objektu u Portonovom pronaći ćete ponudu luksuznih brendova: Jacob Cohen, Santoni, Moorer, Pal Zileri, Gran Sasso, Finamore, Sergio Rossi, Berwich, Antonelli, Pollini, Fedelli, Ermanno Scervino, Borsalino, Latorre, MC2 Saint Barth, Fratelli Rossetti, Doucal's, Inch2, Barrett i Herno. Odvojite dovoljno vremena da pronađete svoje trendy favorite za narednu sezonu.

U ovom jedinstvenom objektu u Portonovom pronaći ćete ponudu luksuznih brendova: Jacob Cohen, Santoni, Moorer, Pal Zileri, Gran Sasso, Finamore, Sergio Rossi, Berwich, Antonelli, Pollini, Fedelli, Ermanno Scervino, Borsalino, Latorre, MC2 Saint Barth, Fratelli Rossetti, Doucal's, Inch2, Barrett i Herno.
Portonovi