Ako ste poput većine dama zaljubljenik u jeans i kod kuće imate minimum nekoliko modela, onda verujemo da ste već naučili koji modeli vam stoje najbolje. To opet ne znači da vam je kupovina jeansa piece of cake. Zapravo, verujemo da je prava noćna mora!

Dobro, ova kupovina nije toliko neprijatna i frustrirajuća kao kupovina kupaćeg kostima, kada hteli ne hteli morate da se suočite sa svojim telom, ali vaše muke su i naše. Za to je najviše krivo naše uverenje da nam nijedan model ne odgovara idealno.

Ali umesto da budete frustirani, pokušajte da prilikom sledeće kupovine jeansa povedete računa o sledećim detaljima:  

# Ne kupujte nikad za broj veći

Veliki broj dama ima običaj da kupi jeans za broj veći jer se u onom koji je navodno njihova veličina oseća nekako neprijatno, ali nedajte da vas uzan model koji vas blago steže odupre od kupovine jer jeans sam po sebi ima elastin koji uslovljava da se rasteže nakon nekoliko nošenja i pranja. Zato je čak bolje da kupite model za broj manji od vašeg. To se ne odnosi na boyfriend model koji se po difoltu nosi ležernije i koji i treba da bude malo širi (ali malčice jer mora da pada savršeno na bokove). Naravno ukoliko kupujete jeans koji se nimalo ne rasteže i prilično je krut, onda i možete da procenite da li vam je potreban za broj veći. 

# Eksperimentišite

Klasika je ok, ali s vremena na vreme probajte da nosite neki drugi kroj, drugu boju jeansa. Možda u početku vam se neće činiti da je pačvork model idealan za vas, ali ko zna, možda se iznenadite.    

(Pogledajte 3 greške koje uništavaju naš jeans)


# Duplirajte

Kada pronađete model koji vam odgovara, ako ste u mogućnosti kupite dva para.

# Nije samo bitno kako vam stoji napred

Većini cura je itekako bitno kako im farmerice stoje napred, ali šta je sa pozadinom? Možda je još bitnije kako vam je neki model legao pozadi, odnosno da li se prilagodio zadnjici?

# Dužina nije bitna

Ukoliko vam neki model odgovara na struku, butinama i na zadnjici, a dužina vam je jedina koja vas odgovara, kupujte! U bilo kom trenutku možete kod krojača da skratite farmerice. 

(Pogledajte jedina 3 para jeansa koja morate da imate u svom garderoberu)


# Istražite i raspitajte se za cene, ponudu...

Čak i ako ste pronašli neki brend koji vam odgovara, nemojte samo da se fokusirate na njega. Na tržištu postoji nekoliko zanimljivih brendova koji nude veliki izbor modela koje možete da isprobate.