Marama u svakoj prilici

Ne teramo vas da se priključite nekom bendu iz osamdesetih, samo kažemo da marama ide uz sve, posebno uz jednostavne komade kojima daje rock notu. 

Košulja-haljina

Pitate se da li je ovo scena iz nekog filma u kojem se glavna junakinja budi u muškoj košulji. Sve što vam treba da zaigrate u nastavku jeste kaiš i kul obuća.

Maksi sreće mini

Sako ili prsluk bez rukava potpuno je prihvatljiv, mini haljina je možda problematična. Ali, novi trik da nosite dugo preko kratkog spas je za sve vaše nedoumice.

Pravi obod

Šešir širokog oboda jeste komad koji ove sezone ne smete da preskočite. Kvalitet utiska koji ostavljate proporcionalan je kvalitetu šešira koji nosite. Imajte na umu − više Jane Birkin, a manje Meda Paddington.

Pravila ponašanja

Bioskop, teretana, večera kod (moguće) svekrve: mesta na kojima šešir nikako nije poželjan. Blogeri imaju tendenciju da ignorišu sve od gore navedenog.

Džepovi

Funkcionalni detalji ili modna poruka? Pre će biti ovo drugo. Ali, nismo do sada sreli suknju koja sa njima ne izgleda bolje. Što kraća suknja, to dublji džepovi.

Patike su vaši prijatelji

Činjenice – ako ste se obukli kao da idete u teretanu, računa se kao da ste vežbali. Ukoliko ste obukli elegantnu haljinu i patike na svadbu i đuskate uz Uptown Funk i to se računa kao vežbanje. 

Koža

Kao vruć čaj ili težak parfem, koža nikako ne pripada vrućinama. Ali, pokušate samo da nam otmete ovakvu A kroja.

Čarape i papuče

Većini ovo izgleda kao modna jednačina u kojoj su Tolstoy i Snapchat. Ne biste ih nikada mešali, ali rezultat je potpuno iznenađenje.

Život samca

Noseći samo jednu minđušu šaljete dvostruko snažniju poruku.

Boje su dobra stvar

Čak je i Hollywood poludeo za kosom obojenom u neverovatne drečave boje. Ne morate se brinuti da vas neće primetiti na žurki.

Kropovanje

Ako farbanje ne uspe, ošišajte se. Iznad ramena. Ne razmišljate mnogo − samo to uradite i zabacite malo kose iza uveta.

Pruge

Nosite svoje ponosito ne obazirući se na asocijacije na Jailhouse Rock. U sezoni individualnosti one su više nego relevantne. 

Vidim te

Nikako ne treba da mislite da su okrugle naočare dosadne. Iako jednostavne, one mogu da govore mnogo toga o onome ko ih nosi. Kupite nekoliko komada. 

Rese

Slatke su dok ne počnete da izgledate kao da se spremate za takmičenje u čarlstonu. Umirite ih nekim jednostavnim komadom preko.

Oko struka 

Znate ih kao „pederuše“. Ali, ako želite da zvučite kao modni znalac, ne izgovarajte tu reč naglas. Alternativa: Torbica oko struka.

Elegantna nonšalancija

Ravne papuče sa košuljom i pantalonama. Ili odelo sa bermudama. Ili elegantna suknja sa oparanim šavovima. Shvatate?

Pepito

Ručavanje na pepito stolnjaku: ne, ne! Pepito haljina, bluza ili suknja: da, da!

Vežbajte na vreme

Vreme ogromnih džempera je iza vas pa zato razmišljate o kratkim topovima kao o testu fizičke spremnosti. Jeste li položili?

Naučite da vezujete

Osim ako ne idete na čas igranja oko šipke, ne vezujte čvor na košulji koju nosite uz šorts. Držite se duge suknje i sve će biti très chic.  

Na visokoj nozi

Platforme su na povratničkoj turneji . Srećom, tokom godina su se popravile. Ako ste mode, nosite ih uz kratak šorts. Ostalima je bolje da se drže zvoncara.

Zvoncare

Ironično je da su toliko duge da će baš prekriti platforme. Dodajte im bluzu ili končani prsluk i spremni ste za gradsku vrevu. Kaftan, čaj od gljiva i brojanice prenose ih u zonu „besplatnog grljenja drveća“.

Novi nivo jeansa

Upoznajte novi izraz „teksas visoke klase“. To znači da su dizajneri nalepili paprenu cenu na nešto što možete nabaviti u tržnom centru. Zadovoljstvo pronalaženja takvog komada zaista je ogromno. 

Priredio: Nenad Janjatović