"Kada sam bila dete, moda nije imala toliki uticaj na svet kao što ima danas. Tada je odeća bila sporedna, praktična stvar, pa kad je mama krpila staru suknju ili pantalone, to je bio samo način da preživimo a ne da budemo lepši, izazovniji. Danas je moda način da kažete ko ste i čime se bavite," započela je svoj intrevju Carine Roitfeld za portal MyTheresa.

U razgovoru za poznati online shop, jedna od najuticajnijih osoba u modnom svetu je pričala o stilu i pojmu šika...

"Šik je nešto što imate u sebi. Da, odeća može da vam sakrije određene fizičke nedostatke, mane i da vam ulepša dan jer se osećate bolje, ali na kraju se sve svede na vašu ličnost koja se itekako vidi kroz materijle i materijale odeće."   

Na pitanje kako bira odeću koju će da kupi Carine je odgovorila da je vrlo probirljiva kada je u pitanju garderoba...

"Nosim samo ono što mi se sviđa. Sve ono što vidite na meni je odeća koju sam ja izabrala i koja meni odgovara a ne komad koji nosim iz želje da nekog dizajnera ili brend promovišem. Bitno mi je da sam to ja. Neke stvari nosim već 10 godina. Sećam se kako mi je Tom Ford jednom rekao kako na svakih 10 godina moramo da dopunjujemo svoju garderobu."

Nakon što je konstatovala da je Tom jedan od njenih omiljenih dizajnera, Carine je rekla da ako već želite nešto da naglasite onda treba da stremite ka najefektnijem izdanju.

"Ako želim da nosim dekolte, nosiću onaj najdubli, najerotičniji. Ako želim da naglasim usne, staviću crveni ruž koji će svi morati da primete. I ako želim da svi mi pohvale kosu, natapiraću je da bude divlja, neukrotiva, seksi i zavodljiva."