Taman kada smo mislili da je kraljevsko venčanje u Monaku gotovo, Beatrice Borromeo i Pierre Casiraghi su nas razuverili priredivši "produženi" wedding weekend!

I nas to ne bi posebni ni zanimalo da 29-godišnja italijanska aristokratkinja koja se udala za sina princeze Caroline od Monaka, Pierrea Casiraghija (27) nije svoje venčanje obeležila s 4 prelepe kreacije koje potpisuju najveće italijanske kuće: Valentino, Armani i Alberta Ferretti. 

O prvoj haljini smo već pisali kada smo konstatovali kako Valentino postaje omiljena kuća u sferi venčanica kada su u pitanju venčanja kraljevskih članova i naslednika velikih bogatstava ( Getty i Hilton, na primer).

Prelepa novinarka i tv zvezda je sudbonosno "da" prvo izrekla odevena u unikatnu, romantičnu venčanicu od šifona s potpisom Valentina u nežnoj boji lavande i zlatnih detalja. Haljina je inače urađena na osnovu slične kreacije iz aktuelne spring /summer kolekcije italijanske kuće.

Slika na kojoj tek venčani monaški par stoji na balkonu optinske zgrade Principato di Monaco je obišla ceo svet.

Večernji prijem i žurku Beatrice je obeležila takođe Valentinovom kreacijom. Ovoga puta prelepa plavuša je izabrala haute couture model iz aktuelne prolećne kolekcije apstraktnog desena u vidu oblaka, ošivenu sitnim kristalčićima u predelu donje suknje, otvorenih leđa.

Samo dan ranije u petak kada su gosti tek pristizali par je održao žurku dobrodošlice na jezeru Maggiore gde porodica Raniere poseduje zamak. Mlada je ovde izgledala poput junakinje iz nekog Šekspirovog dela ili filma Hrabro srce, odevena u čipkanu Alberta Ferretti haljinu s dugim rukavima koju je nadogradila ravnim rimljankama.

Nakon što očito njihov apetit za druženjem s gostima nije bio zasićen, par se opet zavetovao na večnu ljubav na mestu Isolino di San Giovanni, malenom ostrvcetu koje je u vlasništvu porodice i nalazi se nedaleko od monaške obale. 

Dok je za samo venčanje izabrala prelepu haljinu od šantal čipke iz Armanijeve Prive kolekcije ( haute couture linije) je imala zanosan veo od tila, veče je pripalo otmenoj takođe Armani kreaciji s dugačkim velom koja nas je podsetila na venčanicu koju je nosila Liz Teylor na svom venčanju 1966. godine.