Ova jesen nam donosi defile nežnih, zagasitih nijansi narandžaste, sive i kobalt plave.... neutralne, zemljane tonove nalik opalom lišću koje će u novoj sezoni dozvoliti samo neon narandžastoj, ružičastoj i ljubičastoj da ih prodrma, osveži.

Ove boje predstavljaju jedan pejzaž nade, zabave, fantazije i svega što je prirodno, neutralno.

"Paleta jesenjih boja je duboko ukorenjena u zemljine tonove, ima nekoliko različitih lica, pa čak i androgenost koja može da se nosi na jedan sofisticiran način koji pristaje jednako i ženama i muškarcima. Ovo je prvi put da imamo jednu unisex paletu," izjavila je Leatrice Eisman, ispred kompanije Pantone koja sada već tradicionalno plasira trendove u sefri boja.

Svake godine, tik pred novo FW izdanje, Pantone kompanija koja je apsolutni autoritet u sferi boja plasira paletu boja koje će dominirati u novoj sezoni.

Pa koje ćemo to boje nositi na jesen?

Močvarno zelenosivu (Desert Sage), golubije plavu (Stormy Weather), oker žutu (Oak Buff), ciglu (Marsala), plavozelenu (Biscay Bay), zagasito plavu (Reflecting Pond), neon narandžastu (Cadmium Orange), ružičastu (Cashmire Rose) i toplu ljubičastu (Amethyst Orchid)....ove boje predstavjaju tople nijanse zemljanih boja koje će veštim korišćenjem na različitim print desenima dati svakom izdanju jedan decentan ali i samouveren look.

A s obzirom da su se dizajneri ove jeseni inspirisali američkom istorijom: od zavodljivih 20-ih godina prošlog veka, preko boho hippie ere do modernih 60-ih i 70-ih očekujte da vidimo pliš, svilu, pamuk obojen u otmen desen nalik tapiseriji iz neke istočnjačke kulture.

Njujorška nedelja mode startuje 10. septembra! Tik, tak!