Povratak rolki u svet ključnih komada, vratio je u sferu trendova i famozne kragne. Što zbog interesantnog izgleda, što zbog udobnosti - majice, tunike i bluze sa kragnom su nemilosrdno osvojile street style modu. Iskristalio se jedan oblik kragne poznat pod nazivom "kornjačina beba", baš zbog karakterističnog izgleda koji se elegantno proteže ka gore, ali ne previše visoko poput rolke, niti nisko, da prati liniju vrata.

Tokom proleće/leto kolekcija za 2016. godinu, primetili smo ovu vrstu kragne na Marnijevim kolekcijama, koje su mahom bile u sporskom stilu, sa neobičnim lego desenima. Takođe, ovaj neobičan trend je dominirao kolekcijom Isabel Marant, kada su srebrne pantalone dobile novi duh spojivši se sa belom bluzom koju je krasila upravo ova kragna!

Valentino je takođe bio inspirisan ovom kragnom u crnoj boji, dok je Dior predstavio novi trend pomoću bluza izrađenih od finih prirodnih materijala. 

Zašto će vam se svideti ovaj trend?

On izgleda veoma moderno, a pored toga idealan je za prikrivanje linije vrata i dekoltea, za dame u godinama. Takođe ovaj stil najbolje stoji osobama sa izduženim vratom, dok kod kraćeg bluza sa kragnom izgleda kao neka vrsta rolke. 

Ovaj neobičan trend je takođe uticao i na svet aksesoara, tačnije izradu ukrasnih detalja i nakita. Ako se pitate o čemu je reč, podsetićemo vas samo na dizajn Olivier Rousteinga, kada je na svoje haljine pričvrstio obilje nakita od sjajnog zlata, koje zaokružuju vrat, baš kao kraga "kornjačine bebe". Mnogima ove kreacije ne izgledaju baš prijatno i udobno, ali moraćete da priznate da su veoma upečatljive. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija