Već svi znamo da jutra mogu biti najgora. Nema ničeg goreg od od stalnog odlaganja alarma, više puta istog jutra, da biste odmah nakon toga ustali i izbezumljeno počeli da tražite šta ćete da obučete kako ne biste zakasnili.

Čak i ukoliko imate toliko sreće da stignete u kancelariju pre nego što vam dođe šef, velika je šansa da ćete se celog dana osećati čudno jer ste "ustali na levu nogu". Srećom, postoji način da olakšate vaše jutarnje časove uz nekoliko modnih navika koje treba da praktikujete na dnevnoj bazi. 

Navešćemo vam tri ideje koje će vas učiniti srećnijim i samopouzdanijim, čak i ako ste u velikoj žurbi ujutru. Ove navike će vam pomoći da unapredite sebe i da se osećate moćnim i spremnim da se pozabavite dnevnim obavezama. Pročitajte kako:

Petodnevni plan odevanja

Poštedite sebe stresa i planiranja savršene odevne kombinacije za svako jutro i ne razmišljajte nedeljom o svim odevnim kombinacijama koje ćete nositi tokom radne nedelje.

Predlažemo vam da na brzinu fotografišete pet svojih odevnih kombinacija, kako ih ne biste zaboravili ili pak zapišite belešku u telefon. Pregledanjem svojih beleški dok se spremate ujutru, ne samo da ćete uštedeti na vremenu nego ćete takođe, biti manje napeti i u krajnjem slučaju, srećniji što ste bez problema započeli dan.

Foto: Instagram / styledumonde

Prvo izaberite obuću

Kada smišljate kako će izgledati vaša odevna kombinacija, najpametnije je da prvo odlučite šta ćete da obujete i da vam obuća predstavlja osnovu odevne kombinacije.

Imate važan sastanak? Umesto uobičajenh ravnih cipela, odlučite se za štikle; tanka visoka štikla učiniće da se osećate ugleđenije i profesionalnije. Ukoliko u firmi imate casual friday, slobodno obujte zanimljive ravne cipele i kreirajte opušten ali opet uglađen stil.

Poznavanje ove "formule" za kreiranje savršene odevne kombinacije, smanjiće vam jutarnji stres i učiniće vas srećnijom. 

Foto: Instagram / styledumonde

Još jednom proverite odevnu kombinaciju, pre nego što izađete

Provedite još 10 sekundi ispred ogledala i ocenite vašu odevnu kombinaciju pre nego što izađete. To će vas ubediti da je vaš izbor garderobe pravi i da je to upravo ono što treba da nosite. Ove vreme možete i da iskoristite za sitnije izmene, ukoliko vam se čini da bi neki detalj mogao da dopuni vašu kombinaciju. Ako vam se dopada ono što nosite, i vaše samopouzdanje će biti veće i pratiće vas tokom dana.  

Priredila: Lena Sudar

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija