Postoji nešto što svi želimo, a to su duge noge! 

(5 komada garderobe koji vizuelno sužavaju figuru)

Koliko god vam ovo zvučalo nemoguće, verujte da je poprilično jednostavno da stvorite iluziju dužih i mršavijih nogu. Ona se krije u idealnoj kombinaciji boja, teksture materijala, ali i krojeva- koji su zaslužni za postizanje maksimalnog efekta!

Predstavljamo vam nekoliko trikova koji zaista daju fantastične rezultate!

#1 Čizme preko kolena

Uzane čizme koje sežu preko kolena i prate liniju noge će prirodno izdužiti vaše noge, ali ih i stanjiti. Pri tome, one stavljaju akcenat na vaš torzo, te se potrudite da uvek ponesete neki statement komad, poput krznenog kaputa koji smo videli na Oliviji Palermo.

#2 Suknja sa prorezom

Ako želite na brz način da postignete efekat neverovatnih nogu, poslužite se trikom koji obožava Beyonce. Dakle, ponesite suknju sa dubokim prorezom u nekoj tamnijoj boji. Razlika između ove i klasične midi suknje je to što suknja sa prorezom ne skraćuje nijedan deo vašeg tela, i umesto toga prirodno se prilagođava građi tela i uokviruje je.

#3 Dugačke traperice

Kada je reč o denimu, farmerice koje padaju do samog poda su najbolja opcija za izduživanje nogu, ali i čitave figure. Model koji od kolena kreće da se širi u obliku zvona stvara vizuelni efekat beskrajno dugih nogu, za razliku od modela koji se završavaju kod samog članka!

#4 Štikle u nude boji

Ovo je jednostavno: ponesite bilo koje štikle u nude boji i uočićete neverovatne rezultate. Manekenka Gigi Hadid je upravo jedne takve cipele iskombinovala sa crvenim pantalonama, a za još jači efekat, nude štikle uklopite sa suknjom iznad kolena ili sa modelom koji poseduje duboki prorez. 

#5 Pantalone sa vertikalnim prugama

Sigurno ste do sada čuli da vertikalno pruge vidno izdužuju celokupnu figuru? Ako želite posebno da izdužite vaše noge, pronađite pantalone koje imaju upravo taj desen. Ovaj detalj će učiniti prava čuda, i sigurni smo da ćete biti oduševljeni krajnjim rezultatima.

Foto: Profimedia

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija