Tačno u subotu, 10. septembra biće devet meseci od smrti velikog, jedinstvenog i obožavanog Davida Bowie kog nikad nećemo zaboraviti, niti preboleti. Bowie nije samo napustio samo nas, njegove verne fanove već i svoju najveću ljubav, manekenku Iman sa kojom je bio u braku od 1992. godine.

61-godišnja somalijska manekenka koja je bila jedna od prvih crnkinja koje su osvojile modeling svet, kao i pionir u reklamiranju kozmetike koja je do tada bila rezevisana za modele isključivo bele puti, bila je i još uvek je jedno od najprepoznatljivih lica iz sveta modelinga, žena koje je napravila mesta za još cura obojene puti.

Iako se odavno povukla iz sveta modelinga u kom je tokom osamdesetih i početkom devedesetih bila jedna od najzaposlenijih i najpopularnijih manekenki, Iman se bavila filantropskim radom, kao i porodicom.

Čak i tada smo je retko viđali na formalnim, red carpet događajima, ali odsustvo sa njih nakon smrti supruga je bilo očekivano...  

Kada ju je prijatelj, Tom Ford pozvao da prisustvuje njegovoj reviji, Iman se nije dvoumila. Devet meseci osame i tuge je iza nje, i iako nikada neće preboleti supruga, svesna je da bi prvi on hteo da je vidi nasmejanu i spremnu da opet zakorači u svet, među ljude.   

Legenda modelinga je veče provela družeći se sa Cindy Crawford, a zadovoljstvo je podelila i na Instagramu uz propratni teks "veoma glamurozna, a opet intimna prezentacija #tomford." Za samu reviju je izabrala plišani blejzer u electric plavoj boji koji je uparila crnim, širokim pantalonama. Njena raskošna kosa je bila aksesoar koji se pobrinuo za glam finiš.   

Ford je inače prikazao svoju Fall/Winter kolekciju ispred impresivnog broja zvanica među kojima su bili Anna Wintour, Julianne Moore, Zayn Malik, La La Anthony, Neil Patrick Harris, Tom Hanks i Rita Wilson, Rita Ora, Naomi Campbell, Gigi Hadid, koja je bila i deo revije.