Ako je prošlogodišnji kalendar iza čijih fotografija je bila legenda fotografije Annie Leibovitz izazvao opšte oduševljenje i aplauz celog sveta fantastičnim slikama pravih žena – setite se samo kako je fotografija obnažene punačke Amy Schumer odskakala od svih dosadašnjih fotografija ovog kultnog kalendara, najnovije izdanje je otišlo za korak dalje uspevši možda da nadmaši i Annien.  

Ovoga puta iza objektiva je bio slavni Peter Lindbergh, koji je odlučio da se u Pirellijevom kalendaru za 2017., nađe 14 neprikosnovenih glumica bez trunke post-produkcije. Zapravo, 13 glumica i ruska profesorka Anastasia Ignatova.

Tako smo u seriji prelepih crno-belih fotografija imali prilike da vidimo otečene ruke Kate Winslet, naboreno lice Nicole Kidman, neispavano lice Penelope Cruz, pegice Ume Thurman i koščato telo Julianne Moore, Ziyi Zhang samo nekoliko meseci nakon porođaja  – prirodne, bez šminke, onakve kakve jesu i kakve ih najviše volimo.

Iako nije priznao koja mu je najbolja, Peter je onako usput otkrio ipak da mu je najlepša (i najdraža )Helen Miren koju je hteo da stavi za Novembar kada mu je rođendan.   

U kalendaru se pojavljuju i Alicia Vikander, Robin Wright, Léa Seydoux, Rooney Mara i Charlotte Rampling.

“Nikada nisam prihvatio tu veštačku, nerealnu lepotu koju kreiraju magazini, modna industrija, modne kompanije, tržište. Uvek sam želeo samo jedno – da pokažem pravu lepotu. Danas kada se žene u medijima samo predstavljaju kao ambasadori perfekcije i mladosti, pomislio sam kako je moja dužnost da podsetim sve da postoje i druge vrste lepote, daleko prirodnije i realnije, a ne manipulativne i dirigovane od strane reklamnih agencija i kompanija. To je bitno, zar ne? Da pokažemo svetu lepotu koja priča kroz intelekt, talenat, hrabrost da budeš svoj i da živiš sa svojom prirodom. To je moja definicija lepote danas i cilj ovog kalendara. Žene, budite svoje, izdignite se iznad onoga što se plasira u medijima”, izjavio je Peter na pres konferenciji povodom lansiranja kalendara.

Pogledajte slike iz kalendara na sledećoj stranici...   

PageBreak

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/