U sferi nagrada među najistaknutijim dobitnicima su bili: kuća Alexander McQueen je proglašena brendom godine, dve nagrade pripale su kući Gucci, a magazinu Vogue je dodeljena posebna nagrada povodom stotog jubileja.

Ipak, dodelom su dominirale mlade nade: Jaden (18) i Willow (16) Smith dobitnici su "Fashion Icons" nagrade, dok je 21-godišnja Gigi Hadid proglašena modelom godine.

Nagrade za najbolje dizajnere otišle su u ruke Craiga Greena i Simone Rocha, što je bilo malo iznenađenje večeri s obzirom da su ove nagrade prethodnih godina osvajali mnogo poznatiji brendovi.

Ovogodišnja dodela je po prvi put u istoriji bila bez prefiksa "British", pa se sada radi samo o Fashion Awards.

Takođe manifestacija je bila humanitarnog karaktera. Skupljala su se finansijska sredstva za dobrotvornu ustanovu Fashion Council's Education Foundation koja osigurava školarine za studente dizajna. Očekuje se da će u idućih deset godina biti prikupljeno oko 10 miliona funti.

Naravno, kao i kod svake dodele nagrada, u prvom je planu bio crveni tepih kojim su prošetale manekenke Naomi Campbell i Kate Moss, pevačice Lady Gaga i Nicole Scherzinger te mnogi drugi.

Na sledećoj strani pogledajte 7 najboljih izdanja sa dodele...

PageBreak

1. Lady Gaga

2. Olivia Palermo

3. Eva Herzigova

4. Alexa Chung

5. Laura Bailey

6. Gigi Hadid

7. Karlie Kloss

Pogledajte na sledećoj stranici ko se još uvek pojavio na Fashion Awards dodeli...

PageBreak

Ralph Lauren sa suprugom

Amber Valletta

Selma Hayek

Erin O'Conner

David Gandy

Joan Smalls

Donatella Versace

Nicole Scherzinger i Julien Macdonald

Kate Moss 

izvor: Gloria.hr / Elle

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/