Jedna od najlepših žena na svetu, italijanska glumica Monica Bellucci uskoro će biti gošća naše prestonice. U Beograd Monica će doći povodom beogradske premijere njenog najnovijeg filma, Na mlečnom putu, koji potpisuje Emir Kusturica.

Dugoočekivani film našeg nagrađivanog reditelja otvoriće 45. po redu FEST, ali svi već sada znamo da će od filma daleko veću pažnju privući Monica kojoj će ovo biti prvi dolazak u Beograd. Dok čekamo da pogledamo ostvarenje koje je glumica snimala u Srbiji i Bosni i Hercegovini, posetivši tada Kustendorf i Banjaluku, odlučili smo da se prisetimo najpoznatijih Monicinih modnih fotografija, jer u samu filmsku orbitu zanosnu crnku je lansirala moda, tačnije modeling karijera.   

Italijanska lepotica čije je puno ime Monica Anna Maria Bellucci, rođena je u selu Cita di Castelo 30. septembra 1964. godine kao jedino dete vlasnika transportnog preduzeća Luigia Belluccija i slikarke Marije Gustinelli.

Detinjstvo i najranije adolescentske dane provela je u rodnom mestu gde je pohađala Liceo Classico školu. Upravo su tu prijatelji njenih roditelja primetili Monicinu izvanrednu lepotu pa su joj savetovali da se oproba u modelingu, što je ona i uradila kada je imala šesnaest godina.

foto: Instagram / lovemonicabellucci

Nakon što je posle srednjoškolskog obrazovanja upisala pravni fakultet u Peruđi, nastavila je da se bavi istim poslom kako bi zaradila novac za studije, ali njena manekenska karijera preko noći krenula je vrtoglavom uzlaznom putanjom. Paralelno s tim poslom, odlučila je da marljivo izučava jezike, pa je ubrzo tečno govorila italijanski, španski, francuski i engleski, što joj je kasnije izuzetno pomoglo i otvorilo nova vrata uspeha.

foto: Instagram / vesper__

Na poziv agencije Elite, 1988. preselila se u evropski modni centar Milano, uspostavila saradnju sa tada nepoznatim modnim kreatorima Dominicom Dolceom i Stefanom Gabbanom i postala zaštitno lice njihovog brenda Dolce & Gabbana.

Ostalo je istorija...

foto: Instagram / shhhhbeauty

Serije crno-belih fotografija iz 1992. godine, obišle su svet, a njen lik gotovo niko nije mogao da zaboravi. Upravo te slike na neki način bile su presudne i za njen, ali i za uspeh proizvoda koji je reklamirala. Usledio je niz fantastičnih editorijala i naslovnica, ali i prve filmske uloge, kao i brak sa Vinsent Casselom. 

foto: Instagram / devilsinyourhead

Pogledajte na sledećoj strani najpoznatije modne fotografije atraktivne crnke koja i dan danas važi za femme fatale...

PageBreak


foto: Instagram / monicabellucciofficiel

foto: Instagram / monicabellucciofficiel

foto: Instagram / monicabellucciofficiel

foto: Instagram / monicabellucciofficiel

foto: Instagram / monicabellucciofficiel

PageBreak

foto: Instagram / monicabellucciofficiel

foto: Instagram / elena_en_spb

foto: Instagram / monica.bellucci.fangroup

foto: Instagram / feblucci

foto: Instagram / hbc.bold

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/