Od kada je pokrenuto srpsko izdanje Elle magazina – talentovani, predani i motivisani timovi redakcija koji su stvarali njegovu istoriju trudili su se da konkurišu svetskim izdanjima, dokazujući da je za kreativnost i uspeh dovoljno voleti ovaj posao i težiti da iz broja u broj budeš bolji, zanimljiviji i sadržajno jači.

Naslovnice su takođe pratile startnu ideju – biti inovativan, drugačiji, moderan i u neku ruku provokator i inicijator novih tendencija.

Tako smo pre 4 godine za januarsku naslovnu stranu fotografisali Andreju Pejić, tada još androgenog modela za čiji je editorijal Jean Paul Gaultier ustupio polovinu svoje pret-a-porter kolekcije.

Bio je to prvi (i za sada, jedini ) muškarac na naslovnoj strani našeg magazina.

Intervju sa Andrejom je radila aktuelna urednica Elle magazina, Duška Jovanić, dok se u ulozi stiliste našao bivši modni urednik Nenad Janjatović. U atrakivnom editorijalu Andrej(a) je čas „glumio“ ženu, a čas muškarca noseći pored Gaultiera modele Agenta Provocateura i La Perle.

Veliku pažnju pre naslovnice sa Pajićem izazvala je naslovna strana velike Marine Abramović koja se ispred objektiva Dušana Reljina slikala za naše januarsko izdanje 2011. godine. 

Sjajan editorijal u ovom art broju obeležila su crvena izdanja neprikosnovene Marine koja je mahom bila odevena u kreacije Givenchyja, inače omiljenog brenda zvezde perfomansa koja je tada bila u fokusu svih medija nakon više nego uspešnog perfomansa „The Artist is Present“ u MOMI.

Samo nekoliko meseci pre Marine (novembar 2010) izašao je i prvi Premium broj sa Natašom Vojnović.

Premium broj na preko 250 strana, posebnim papirom naslovne strane i kvalitetom tekstova istakao se plejadom ljudi koji su za ovaj broj govorili - Jelena Janković, Emir Kusturica, Goran Paskaljević, Aja Jung, Mirjana Karanović, David Albahari i još nekoliko domaćih i svetski poznatih ličnosti.

Mali, ali vredni (skromni smo, jel da?) pre dve godine za deseti, jubilarni rođendan pripremili smo proslavu s 10 srpskih supermodela koji su pozirali ispred objektiva proslavljenog Dušana Reljina.

Mina Cvetković, Mijo Mihaljčić, Nataša Vojnović, Antonina Petković, Danijela Dimitrovska, Đurđa Stojiljković, Marija Vujović-Vukčević, Simona Andrejić, Zlata Mangafic i Maja Latinović za naslovnicu su pozirale u Beogradu i Njujorku.

Pored ove impresivne naslovnice tadašnji rođendanski Elle je sadržao i četiri modne priče ispričane u četiri poglavlja.

Avgustovsku naslovnu te iste 2015. godine obeležila je ilustracija-slika koja je rezultat saradnje fotografa Danka Steinera i Riccarda Tisicja, koji potpisuje stajling. Fotografije editorijala ekskluzivno su ustupljene našem ELLE izdanju.

Tadašnji broj krasio je i intervju sa sada već bivšim kreativnim direktorom Givenchyja – Tiscijem, koji je uradio Milan Đačić. 

Među naslovnicama koje su stekle velike poklonike je svakako ona sa srpskom manekenkom Đurđom Stojiljković koja krasi premium izdanje, odnosno BLACK ISSUE ( decembar 2014). Popularnost ovoj moćnoj, crnoj naslovnici najviše su obezbedili intervjui sa Marinom Abramović, Ruškom Bergman i Dušanom Reljinom.  

Ne smemo da zaboravimo ni ostale naslovne strane, posebno one koje su uveličale inostrane zvezde kao što su Angelina Jolie, Kylie Minogue, Julia Roberts, Penelope Cruz, Naomi Campbell, Anja Rubrik, Helena Christensen, Beyonce, ali i one na kojima su se pojaviljivale najbolje srpske manekenke – Mijo, Antonina, Dimitrovska, Simona i obožavana Nataša Vojnović koja se uvek rado odazivala na pozive srpskog Elle-a.

Od poslednjih brojeva najveći buzz smo stvorili sa naslovnicom premium broja (decembar 2016.) koju je krasila prelepa Mina Cvetković, čiji je savršen modni editorijal, sniman u Njujorku privukao veliku pažnju internacionalnih izdanja.

Decembarski broj obeležili su intervjui sa nesutrašivim, #fearless ženama - Milankom Udovički i Bojanom Maljević, kao i atraktivna modna priča Zlatna dolina koji je fotografisao Michael Falgreen. 

Najnoviji broj ELLE magazina, inače rođendanski – majski u prodaji je od 22. aprila.

Stay tuned, jer pripremili smo vam NAJBOLJI broj do sada!   

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/