Kada je odlučeno da rođendanski majski broj našeg magazina krasi beauty naslovnica i to sačinjena od 5 različitih make-up izdanja sa flip-flop sistemom koji omogućava čak 35 promena, redakcija nije puno razmišljala koja dama će se naći u kadru, ispred objektiva Miloša Nadaždina.

Bilo je krajnje logično da to bude jedan od naših najboljih modela današnjice, dama koja je već neko vreme zaštitno lice najuspešnijeg srpskog beauty brenda – AURE, prelepa Jelena Kovačić!

Jelena koja se modelingom bavi više od čitave decenije zbog svoje moći transformacije i lepote, spada u krug komercijalnih modela i član je uspešne svetske agencije View Management. Vrlo malo radi kastinge, već mahom unapred bukirane angažmane.

Zbog visine (174cm) od starta je retko kad radila revije, specijalizujući se za snimanje editorijala, kampanja, naslovnih strana i televizijskih reklama.

foto: Luciano Insua

Tako je pre Aure bila zaštitno lice Extreme Intimo, zatim Golden Point-a za celu Evropu, Avona, Triumpha, Breila, Mumm champagnea, Palmersa, Lovablea, Nero Peruginia, Cortefieala, Pedro del Hiera.

Saradnje sa svetski poznatim fotografima poput Xavi Gorda, Koraya Biranda i Pascala Chevalliera omogućile su joj da proputuje svet, ali i da u svom buku ima naslovnice za ruski i španski Elle, zatim Marie Claire, Vanity Fair i čak 6 uzastopnih naslovnica za čuveni italijanski magazin GIOIA.

Među njenim najuspešnijim editorijalima je svakako velika beauty priča koja je pre 5 godina izašla u španskom Elle izdanju, na čak deset stranica koju su posle preuzela ostala internacionalna izdanja Elle magazina, između ostalih i ruski Elle.

foto: Xavi Gordo

I domaća izdanja nisu bila imuna na Jeleninu lepotu pa je Kovačić često sarađivala sa srpskim izdanjem Cosmopolitana, zatim magazinima Stilbook, Bazar, Grazia, Hello i Harpers Bazar.

Njena istorija sa srpskim izdanjem magazina ELLE počela je 2006.godine, kada je briljirala na snimanju modnog editorijala i kada je cela redakcija pala u nesvest saznavši da se Jelena porodila samo par nedelja pre tog snimanja. Izgledala je perfektno!

Takođe, svi pamtimo njenu naslovnicu iz marta 2014. godine. Jelenu je tada fotografisao Braca Nadeždić za vrlo blurovanu, pink naslovnu stranu koja je najavljivala najjače prolećne trendove u tom trenutku.

foto: Braca Nadeždić

U međuvremenu Kovačić je bila i gost naše stare rubrike Stylish ormar u kojoj je otkrila da je njen stil uvek bio i jeste inspirisan poslom..

„Moj stil je inspirisan poslom kojim se bavim. Već dugo sam u svetu mode i zaista uživam prateći njene tokove. Pre svega vodim računa da izgledam uredno od glave do pete, a onda i da napravim skladan i sofisticiran spoj komada. Uživam u snimanju editorijala; sam rad sa stilistima za mene je fenomenalan. Volim da vidim njihove ideje i spoj kombinacija na zadatu temu, a sve to svakako utiče na moj stil.“

foto: Braca Nadeždić

Naravno, tada smo iskoristili priliku da je priupitamo za njene omiljene dizajnere…

“Bez dvoumljenja ću reći Balmain; zatim Ermanno Scervino, Tom Ford, Alexander Wang, Alexander McQueen, Victoria Beckham i Stella McCartney. Obožavam haljine Eliea Saaba i Zuhaira Murada. Činjenica da dosta putujem daje mi mogućnost da obiđem više radnji i vidim više stvari. Ipak, kada je reč o šopingu, uvek ostajem verna Milanu, gradu koji obožavam i u kom već imam uhodanu maršutu. Prva je Antonia, multibrend butik u kom je izbor stvari fenomenalan, zatim idem do Dantonea, pa u Gio Moretti. Volim kad u buticima imam mogućnost da vidim stvari više različitih dizajnera.”

Kovačić već neko vreme živi na relaciji Barselona-Beograd i majka je 11-godišnje Stele.  

U nastvaku pogledajte premijerno 5 naslovnih koje je Jelena snimila za majski broj Elle Srbije koji je u prodaji od 22. aprila. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/