Najiščekivaniji dokumentarac dolazi iz CBS-a. U pitanju je dvosatni film nazvan Princess Diana: Her Life, Her Death, The Truth, koji je premijerno pušten prošlog meseca i već sada je izazvao veliku pažnju otkrivajući neke relativno nepoznate činjenice koje se mahom najviše tiču prvih zajedničkih godina Charlesa i Diane, ali i perioda nakon razvoda koji je punio novinarske stupce krajem 1992. godine. 

Specijal CBS kuće obuhvata nekoliko intervjua sa bliskim prijateljima princeze tokom kojih smo saznali da su se Charles i Diane pre venčanja sreli tek 12 puta, te da se uopšte nisu poznavali blisko pre nego što su uplovili u bračnu luku.

Tu su i detalji oko poremećaja ishrane koji je Diane imala usled velike nesigurnosti i nerazumevanja u braku. Iako dokumentarac donosi i pregršt tema i informacija koje su poznate već svima poput ljubavnih afera, prevare i prilično turbulentnog razvoda, otkriva takođe koliko je kraljevska porodica želela da iz svega toga Diane izađe slabija, odnosno da im je njeno konstantno i nekako pobedničko pojavljivanje u medijima i te kako smetalo.

foto: Instagram / bradleysroom

Dokumentarac će ipak najviše biti zanimljiv mlađoj publici koja nije toliko upućena u život princeze koja je bila tada jedna od najzanimljivijih i najpopularnijih ličnosti na svetu. Ono što ipak i dalje najviše intrigira svet je njena tragična smrt koja do dana današnjeg nije rasvetljena, niti u potpunosti razotkrivena. 

Podsetimo se, Diana je nastradala 31. avgusta u saobraćajnoj nesreći koja se desila u tunelu Pont de I'Alma. Bivša princeza je u francuskoj prestonici boravila sa tadašnjim partnerom, arapskim biznismenom Dodi Al Fayedom. Njihov auto pratili su paparaci koji su uspeli da uslikaju sam tragičan čin nesreće. Nakon smrti veliki broj ljudi, predvođen Dodijevim ocem, egipatskim milijarderom  Mohamedom Al-Fayedom, spekulisao je kako ova tragedija nije bila nesrećna okolnost, već ubistvo sa predumišljajem.

foto: Instagram / princess.diana.forever

Šta još krije život princeze Diane saznaćemo i u HBO dokumentarcu - Diana, Our Mother: Her Life and Legacy, u sklopu kog ćemo dobiti ekskluzivan uvid u život ove princeze, i to kroz prizmu onih koje je volela i koji su je najbolje poznavali.

Naime, njeni sinovi William i Harry će po prvi puta o njoj detaljnije progovoriti javno. Premijera je zakazana za naredne mesece 2017. godine, a treba spomenuti i kako će se druga sezona hvaljene serije "Feud" takođe baviti princezom Dianom.

foto: Instagram / princess.diana.forever

foto: Instagram / dianaremembered

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/