Kako i dolikuje jednoj dami njenog nivoa (ali i položaja) Letizija se do palate britanske kraljevske porodice dovezla u kočijama sa suprugom kraljice Elizabete, princom Filipom, u pratnji konjičke garde.

Za dolazak i prvo predstavljanje porodici, španska kraljica je izabrala elegantan limun žuti komplet koji se sastojao od haljine dužine do kolena, porubljene čipkom u nešto svetlijoj nijansi žute, te laganim letnjim kaputom koji je bio identične boje kao njen porub na haljini, ali sa delikatnom teksturom.

Šešir sa cvetnim uzorkom, kao i ostali aksesoari, torbica i rukavice, takođe su bili u nežnom tonu žute, sem salonki koje su bile u nude boji. 

Čitavo custom made izdanje potpisuje Felipe Varela, koji je i inače zaslužan za kreacije koje lepa Letizia mahom nosi na ovakvim događajima. Pogađate, kraljičin omiljen dizajner španskog porekla..

Nešto kasnije usledila je svečana državna večera koja je podrazumevala outfite na visokom nivou, one koje imamo priliku da vidimo u filmovima.

Jedina razlika u odnosu na ekranizovane priče koje su mahom smeštene u period iz 18. i 19. veka, jeste ta što damske haljine za ovakve prilike više ne podrazumevaju ogromne krinoline, niti je neophodno da čitavo veče provedete u dugim svilenim rukavicama.

Kako je izgledalo drugo svečano izdanje kraljice Letizije pogledajte na sledećoj stranici:

PageBreak

Sve ostalo je tu, čipka, svila, dijamanti, krune, bogat nakit, lente koje označavaju visinu državničkog čina zemlje koju predstavljate i naravno takmičenje: Koja vojvotkinja, princeza ili kraljica će izgledati najlepše? Koja će na najbolji način stilizovati svoje svečano izdanje.

I uvek se tu nekako nađu dve koje se "bore" za ovu titulu.

Ovoga puta to su bile (a ko drugi no..) Letizia i Kate Middelton.

Kate se pojavila u dugoj čipkanoj roze haljini brenda Marchesa, sa dijamantskom ogrlicom od belog i sivog dragog kamenja, kakvi su krasili i njenu tijaru i sitne minđuše. Iako je izgledala prelepo, mediji su joj zamerili poprililčno dubok dekolte u kakvom se nikada do sada nije pojavila.

Pogledajte kako je izgledala Kate Middelton

Sa druge strane Letizia od Španije zablistala u haljini vatreno crvene nijanse, golih ramena (model kakav se i nekada nosio na dvorovima), ali sa tek blago naglašenom suknjom, dok je čitavu haljinu krasio vez, i ovaj model potpisuje Felipe Varela, a španska kraljica ga je ponela u kombinaciji sa veličanstvenom krunom, te minđušama i narukvicama od belih brilijanata i sitnih kristala.

Još jedno izdanje koje je Letizij ponela, ovaj put u zvaničnoj poseti samoj britanskoj kraljevskoj porodici unutar palate, jeste ono koje je medije (pa i nas najviše oduševilo), u pitanju je bordo haljina sa karnerima Christophera Bailey-a za jedan od najčuvenijih i najstarajih britanskih brendova - Burberry, te je ovim outfitom odala počast porodici kod koje su ona i njen suprug ugošćeni.

Kako je izgledalo ovo izdanje pogledajte na sledećoj stranici:

PageBreak

U ovaj elegantan stajling čiji je izgled diktirala savršeno ukrojena haljina, odlčno su se uklopile Pradine lakovane salonke nude boje, te pismo tašna (takođe lakirana) u bordo nijansi, špasnkog brenda Menbur.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/