Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuveni intervju iz 1975: Kako je Helen Mirren pokopala voditelja seksistu (VIDEO)

Autor majab

Poznati i vrlo cenjen britanski voditelj Michael Parkinson, te 1975. pitao je tada mladu Helen na početku obećavajuće karijere: Da li misli da je izgled njenog tela sprečava da bude "ozbiljna glumica". Njen odgovor je ...

 Izvor: foto: Instagram/helenmirrendaily

Epoha sedamdesetih najpoznatija je u istoriji po pitanju učestale borbe za ljudska prava, na praktično svim poljima!

Koliko god ta borba bila jaka i aktuelna u tom momentu, postojala je i dalje težnja mnogih da sve ostane po starom, odnosno da se živi u jednom konzervativnom svetu u kome na primer, žena ne bi trebalo da se pojavljuje u javnosti u mini suknji, niti bi trebalo da teži ka radu na karijeri i generalno se zanima za nešto što su "muški" poslovi.

I to su bili naravno samo neki od problema sa kojima su se žene susretale u svojoj svakodnevici. I iako se činilo da su na polju umetnosti, ovakve teme prevaziđene, nisu bile.

Obnaženost u filmu nije bila nešto na što se gledalo sa odobravanjem, štaviše, smesta se svrstavalo pod vulgarno i nepristojno, bez obzira koliko scenario diktirao takav potez i koliko dobro bi neko odglumio. Tako je svojevremeno u mlađim danima, Helen Mirren bila na meti medija zbog jedne prilično provokativne uloge.

U pitanju je ostvarenje The Age Of Consent, u kome se Helen pojavljuje potpuno naga. Iako je njena gluma maestralna, 1969. godine u Velikoj Britaniji mediji nisu bili naklonjeni ovom segmentu, već činjenici da se pojavila gola.

Glumica je već tada bila član najcenjenije pozorišne trupe u zemlji - Kraljevskog Šekspirovog Udruženja, dokazavši svoj talenat ulogom u Lady Machbet.

Ipak, sve to je netragom zaboravljeno onog trenutka kada se obnažila za ulogu, te je na račun ovog momenta od poznatog engleskog voditelja dobila niz seksističkih komentara. Iako mlada i neskusna, snašla se i uspela da mu odgovori na svaku opasku, mada joj je bilo vidno neprijatno.

Snimak intervjua odigrao se 1975. godine i savršen je primer opšte vladajućeg seksizma ove epohe, ali i hrabrosti tridesetogodišnje Helen koja ne dozvoljava deset godina starijem BBC voditelju da se izvuče sa seksističkim pitanjima.

Ne samo da je glumica uspela da odgovori na svako škakljivo pitanje koje joj, već tada vrlo uvažen novinar i voditelj Michael Parkinson postavljao, već je uspela njega da postidi.

Highlight "vatrenog" intervjua desio se kada je novinar upitao Helen Mirren kako ona gleda na svoje pozamašno poprsje i da li je to isto "prepreka" njenom uspehu, na šta mu je sjajna Mirren odgovorila: "Jer ozbiljne glumice prosto ne smeju da imaju velike grudi, na to aludirate?!"

Čitav intervju pogledajte u videu ispod:

Poznati i vrlo cenjen britanski voditelj Michael Parkinson, te 1975. pitao je tada mladu Helen na početku obećavajuće karijere: Da li misli da je izgled njenog tela sprečava da bude "ozbiljna glumica". Njen odgovor je neverovatan!
Izvor: Youtube

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity