One su mlade, lepe, inteligentne i uspešne u svemu što rade. Povrh svega su zgodne dame... ali sa oblinama i to im dizajneri "debelo" naplaćuju, tako što odbijaju da ih obuku za neki red carpet događaj. 

U modnom svetu u kom dominiraju nezdrave mršavice, gde se na sav glas kritikuju rebra manekenki na ovoj ili onoj reklami, gde modeli ispod 50 kilograma dominiraju na revijama, imamo zanosnu manekenku Ashley Graham koja nije otišla na modnu manifestaciju godine Met Galu, jer nije mogla da nađe kreatora koji bi izašao u susret njenim oblinama i telu. 

Često se pitamo dokle više?

Kako je uopšte došlo do toga da su danas uzori "vreće kostiju", a ne prelepe žene koje imaju "meso" i figuru koja oduzima dah? Kako to da svi želimo da budemo mršavi, umesto zdravi i zadovoljni sobom?

Postoje slavne zvezde koje imaju koji kilogram viška, ali i sreću da budu zadovoljne onako kako izgledaju. I naravno, tu su i oni koji miniraju tako što ne prave odeću u njihovim veličinama, ne učestvuju u njihovom sređivanju za crveni tepih, odgovaraju sa hladnim i ravnodušnim "ne" ako im treba odeća za nastup.

Zato, prenosimo priče šest dama koje su uzvratile udarac i objasnile kako se plus-sized kod njih odnosi i na pamet, a ne samo na telo:

1. Beyoncé

Verujemo kako sada postoji lista od hiljadu dizajnera koji stoje u redu nadajući se da će dobiti priliku da sarađuju sa Beyoncé, ali na početku karijere kada je queen Bey pevala u grupi Destiny's Child, niko nije hteo da je oblači za nastupe!

"Na početku, niko nije hteo da oblači četiri crne devojke sa oblinama, naravno o couture haljinama tada nismo ni razmišljali. Moju mamu koja je tada bila odgovorna za naše odevanje nijedan showroom nije hteo da primi u Njujorku. Upravo zbog toga majka je morala da naše odevanje preuzme bukvalno u svoje ruke - zajedno sa ujakom napravila je naše prve kostime, sastavljajući 100 kristala i perli i unevši ljubav u svaki mali detalj..."

2. Octavia Spencer

Glumica je izjavila da je bilo veoma teško da nađe haljinu za Golden Globe 2012. godine, iako je bila nominovana za isti!

"Buckasta sam i niska devojka. Teško mi je bilo da nađem haljinu i to stvara veliki pritisak. "

3. Christina Hendricks

Zvezda serije Mad Men, izjavila je da je imala problema da nađe haljine za premijere jer nosi L veličinu.

"Ljudi obično govore lepe stvari o meni. Ipak nijedan dizajner u gradu nije hteo da mi pozajmi haljinu. Neki nisu hteli a drugi nisu mogli jer posuđuju ili prodaju haljine koje su veličine XS ili S, pa se često i dalje borim da nađem modele u svojoj veličini. U seriji Mad Men slave se obline i drago mi je zbog toga..."

4. Khloé Kardashian

"Mislim da je modna industrija odbratila pažnju na mene tek kada sam smršala. Čak i kada su bila zajednička snimanja, nisam baš imala sreće sa odećom. Pažnja je bila usmerena na Kourtney i Kim, jer sam ja, odnosno moje telo bila "previše posla za stiliste."

5. Melissa McCarthy

Komičarki je izgleda lakše bilo da bude nominovana za Oskara 2012. godine, nego da nađe odelo za tu priliku.

"Nisam našla kreatore koji bi me obukli za zvaničan povod. Pitala sam čak šest dizajnera i svi su rekli NE." Ipak, na kraju Melissa je nosila haljinu Marine Rinaldi koja je specijalista za plus size modele...

6. Ashley Graham

Manekenka je bila veoma jasna: "Kada izgledate kao ja i krenete u potragu za haljinom koja vam treba za Oskara ili za red carpet, to se pretvori u posao koji morate sami da obavite jer retko ko hoće da vam izađe u susret, pomogne i odene vas."

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/