Iako danas živimo u vremenu prevlasti formata televizijskih serija, i potpuno je normalno da se o nekoj epizodi danima raspravlja, baš kao i to da se pojavljuju najrelevantnija glumačka imena čiji honorari prelaze one filmske, to nije uvek bilo tako.

Na primer, ako govorimo o kraju devedesetih godina prošlog veka, televizijski projekt koji u svakom smislu odskače je svakako "Sex and the city".

Nastala prema hit knjizi Candace Bushnell, ova je serija udarila temelje modernog prikaza žena na malim ekranima. One su sada, kao retko kad pre, prikazane kao poslovno ostvarene i emancipirane osobe koje se ne srame svoje seksualnosti, kao ni činjenice da će za dobre cipele izdvojiti nekoliko stotina dolara.

Razgovori koje su četiri glavne junakinje vodile se nisu koncentrirali oko razmene recepata ili sanjarenja o majčinstvu - i to je nešto što se najviše svidelo Tv publici koja je upravo na takve ženske razgovore navikla do tada.

Serija se emitovala od 1998. godine do 2004. godine, a s obzirom na nezasitne apetite miliona obožavalaca, usledila su i dva filmska dela koja su u oba navrata dosezala gotovo pola milijarde dolara. 

Nakon priče da će i treći uslediti, došlo je do pauziranja a sada i zvanične potvrde da se treći nastavak neće desiti.

"Razočarana sam. Imali smo prekrasan, smešan, veseo i srcedrapajući scenario s kojim se svako mogao poistovetiti," izjavila je Sarah Jessica Parker.

Direktnog upiranja prstom u krivca tom prilikom nije bilo, ali je anonimni izvor kasnije tog dana dojavio Daily Mailu kako su za sve krivi nerazumni zahtevi Kim Cattrall. Drugim rečima, slavni (navodni) sukob između dve glumice je ponovo dospeo u fokus javnosti.

I dok smo godinama slušali nagađanja o tome kako Parker i Cattrall nisu uopšte komunicirale na setu te kako se neprestano takmiče oko visine honorara, njihovi PR timovi su to stalno negirali. 

Ipak, netrpeljivost je ovih dana dobila i svoju službenu potvrdu. Kim Cattrall se prvo oglasila preko svog Twitter profila te izjavila kako je jedini zahtev koji je ikad postavila bio da ne želi snimati treći film, i to još 2016. godine.

Uprkos ovom objašnjenju, Cattrall se ponovo našla u ulozi osobe koja iz nekih sebičnih razloga (poput plate) lomi srca i iluzije oko trećeg dela obožavaocima širom sveta. Producenti su se počeli javljati i naricati nad teškom sudbinom trećeg dela, kao i druge glumice, a Cattrall je odlučila da ovaj put neće biti neutralni promatrač.

U talk showu Piersa Morgana je o svemu po prvi put progovorila bez zadrške: "Odgovor je uvek bio ne. Nisam imala nikakve zahteve niti tražila nikakav novac. Urnebesno mi je da se o meni priča kao o divi. Niko me nije nazvao da pita kako sam, a to je način na koji se u takvim situacijama pristupa. Ovako se osećam kao da sam u nekoj toksičnoj vezi." Uz to, dodala je kako nije u kontaktu s kolegiinicama iz serije; projekat koji ih je vezao je završio.

Kako piše New York Post, rivalstvo između Parker i Cattrall seže još od prvih sezona serije.

Naime, Cattrall je tada bila najjače glumačko ime u projektu, kamera ju je obožavala, producent joj je bio prijatelj Darren Starr, odlično se slagala s Kristin Davis i Cynthijom Nixon, a Sarah Jessica se osećala ugroženo. Nakon dve sezone Starra menja prijatelj Sarah Jessice Parker, Michael Patrick King, a Kim Cattrall počinje biti gurana na margine, kako finansijski, tako i u ekipi serije. Na primer, kad se snimalo u Atlantic Cityju, Parker je iznajmila kuću za sebe i koleginice, dok je jedino Cattrall boravila odvojeno.

Ako ipak svoje omiljene junakinje ponovno poželite pogledati, setite se da dosadašnjih šest sezona i dva filma čine sasvim dovoljno materijala za jedno #sexandthecity veče.

izvor: Buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/