OVAN (21. 3 - 20. 4)

Posao - Mars u Vagi, znaku svoje slabosti, ukazuje da ćete morati da se prilagodite novom poslovnom trendu i da "preskočite" razne prepreke na putu do cilja. S druge strane, zahvaljujući Veneri u istom znaku, nakon početnog neuspeha sledi povoljan razvoj situacije pa nema razloga za preteranu brigu. Činjenica da ništa ne zavisi samo od vas čini vas nespokojnim.

Ljubav - Odnos sa partnerom takođe je van vaše kontrole. Budući da su oba vladara prvog i sedmog polja u sedmom, prednost u odlučivanju imaće druga strana. U zavisnosti od natalne postavke pojedinačnog horoskopa i vašeg sedmog polja, ova simbolika će se vrlo raznovrsno iskazati. Slobodni pripadnici znaka su na pragu ulaska u novu vezu.

Zdravlje - Smanjite konzumiranje alkohola i kafe.

BIK (21. 4 - 21. 5)

Posao - Dok traje tranzit Venere kroz znak Vage, bićete na korak do rešenja, ali će nešto stalno izmicati. Iako je Venera tu jaka, stvari će se iz nekog neobjašnjivog razloga odlagati. Spoj Venere i Marsa u istom znaku oterećuje sve odnose do te mere da možete postati žrtva tračeva ili podmetanja na poslu.

Ljubav - Mars, vladar polja partnerstva, udružen sa Venerom, vašim vladarem, stvara popriličan haos u odnosu sa partnerom, što znači da uopšte nemate kontrolu nad situacijom. Onima koji su u braku biće veoma teško da nađu zajednički jezik zbog nedostatka poverenja. Ne budite tvrdoglavi.

Zdravlje - Moguć manji nazeb. Čuvajte se glavobolje, unosite više tečnosti.

BLIZANCI (22. 5 - 21. 6)

Posao - Merkur vladar vašeg znaka, trenutno je u Škorpiji zajedno sa Suncem i Jupiterom, ali, čini se da mnogo obećava a malo pruža. Stoga, pažljivo i oprezno sa svim planovima i ponudama koje budete imali. Ne dozvolite da vam se poljulja samopouzdanje, zahvaljujući vašim greškama iz prošlosti. Odložite promene jer Saturn u sedmom polju ukazuje na nerazumevanje sa saradnicima.

Ljubav - Jupiter, vladar sedmog polja pod dominacijom Sunca, ukazuje na moguće mešanje sa strane u vaš odnos sa partnerom. Umesto da se ljutite zbog toga, bilo bi bolje da ignorišete sve što vam partner nameće kao navodno trajne promene. Ako ste sami, bićete na ljubavnom iskušenju.

Zdravlje - Smanjite obroke, prekontrolišite šećer.

RAK (22. 6 - 22. 7)

Posao - Mars u četvrtom polju, zajedno sa Venerom znak je da uveliko planirate veliku životnu promenu. Aktivirana su polja ličnih i poslovnih aktivnosti, što je znak da kompleksna situacija zahteva pažljiv plan za rešenje aktuelnih problema. Ukoliko ste započeli proces vezan za promenu posla ili kompletne karijere, ne žurite.

Ljubav - Saturn, vladar vašeg polja partnerstva, pred kraj znaka ali uz dinamičan aspekt Venere i Marsa iz kardinalne Vage, znak je da se spremaju bitna dešavanja po pitanju emocija i partnerskog odnosa. Oni koji su sami imaju priliku da uđu u vrlo bitnu vezu. Pravi je čas za raščišćavanje starih nesporazuma.

Zdravlje - Smanjite uzimanje supstanci koje mogu uticati na oscilacije pritiska.

LAV (23. 7 - 22. 8)

Posao - Naglašeno treće i četvrto polje nagoveštavaju mogućnost većih promena na poslu ili potpunog zaokreta po pitanju pristupa poslu i karijeri. Pomoć dolazi od osoba iz daljine ili od poslovnog aranžmana sa nekim velikim ili stranim poslodavcem. Budite oprezniji u nastupajućem periodu jer su i poslovni odnosi zahtevniji kao i mogućnosti koje proizilaze iz njih.

Ljubav - Saturn, vladar vašeg sedmog polja, u sekstilu sa Venerom, ukazuje na povećanu senzitivnost, ali i emocionalnu zatvorenost. Prisustvo Marsa u istom znaku unosi pojačanu dinamiku u ljubavni život, ali kod najvećeg broja pojedinaca sve će proteći u stilu "mnogo buke - malo realnih dešavanja".

Zdravlje - Pazite da se ne opečete, vodite računa o povredama ekstremiteta.

DEVICA (23. 8 - 22. 9)

Posao - Polje finansija, markirano je Marsom i Venerom, što znači da ide red benefita, red haosa, sa tim da se situacija na kraju ipak okreće u vašu korist, mada u manjem obimu nego što očekujete. Vladar polja karijere u vašem slučaju je isti kao i vaš vladar, Merkur, a kako je trenutno u Škorpiji, rezultati neće biti preterano impresivni. Izbegavajte rizike.

Ljubav - Jupiter u Škorpiji u konjunkciji sa Suncem ukazuje na potrese u emotivnom životu koje ne bi trebalo da podstičete nego da smirujete ako je to ikako moguće. Važno je da uvek imate na umu da nije svaka osoba koja se postavi u vašu zonu interesa pogodna za nešto više. Ne očekujte "kule i gradove" od onih koji to ni ne nude.

Zdravlje - Više se odmarajte, pazite se povrede leđa.

VAGA (23. 9 - 22. 10)

Posao - Mars i Venera, zajedno u vašem prvom polju znak su antagonistične potrebe da sve postignete jednim potezom. I sami znate da je suštinski to nemoguće. Potrebno je samo da realno postupate i da se ne rasplinete na više strana i uspeh je vaš. Od svega što se nudi izaberite ono što deluje najprostije i najdelotvornije.

Ljubav - Vladar sedmog polja u prvom polju ukazuje na neravnotežu u vezi. Haos i nemogućnost da se sagleda druga strana biće glavne karakteristike vašeg ljubavnog života u ovom periodu. U zavisnosti od ličnog natala odvijaće se različiti scenariji, ali gotovo svi će morati da se pozabave problemima vezanim za partnerski odnos.

Zdravlje - Manja prehlada znak je pada imuniteta.

ŠKORPIJA (23. 10 - 22. 11)

Posao - Skup planeta u vašem znaku, stvaraju iluziju da su sve šanse u vašim rukama, ali Merkur bez aspekata i trenutno oslabljeni Jupiter ne ukazuju na bitna pomeranja u karijeri i poslu. To praktično znači da uzalud očekujete bitna dešavanja kojima bi se brzo i lako stiglo do cilja kako to na prvi pogled deluje.

Ljubav - Venera se pita za polje partnerstva, a nalazi se u dvanaestom polju sa vašim vladarem Marsom, što je generalno loša postavka za pozitivne ishode dešavanja. Moglo bi da se dogodi da "igrom slučaja" uđete u vezu sa zauzetom ili problematičnom osobom. Moguće je, takođe, da partner sumnja u vašu iskrenost.

Zdravlje - Nesanica, kao posledica stresa.

STRELAC (23. 11 - 21. 12)

Posao - Saturn u prvom polju u sekstilu sa Venerom, znak je većih promena koje se spremaju. Ali, izgleda da se nećete adekvatno snaći u prvim momentima jer vam je vladar, Jupiter pod dominacijom Sunca izgubio snagu i "dostojanstvo". U prilici kada se ovako "nameste" planete moguće je da iskrsnu neki stari poslovi koje ćete sada morati da dovršite.

Ljubav - Merkur, vladar sedmog polja je zajedno sa vladarem prvog, Jupiterom, u Škorpiji u dvanaestom polju. Situacija na ljubavnom planu nija baš najpovoljnija za vas. Stoga, vrlo pažljivo postupajte i ne reagujte na prvi impuls kako ne biste krenuli pogrešnim putem.

Zdravlje - Dobro se osećate, ali, ako nosite naočare, bilo bi dobro da proverite dioptriju.

JARAC (22. 12 - 20. 1)

Posao - Vaš vladar Saturn, u dobrom aspektu sa Marsom i Venerom, povoljno utiče na vaše polje karijere i nagoveštava da je došlo vreme za sređivanje poslovne situacije. U svakom slučaju i dalje budite oprezni i nemojte lako ulaziti u neke aranžmane dok ne proverite sve detalje. Mars unosi element haosa i nesigurnosti.

Ljubav - Emotivni život je u senci problematičnih poslovnih dešavanja pa bi najbolje bilo da se držite ustaljenih navika i pravila. Možda vam tako neće biti najudobnije, ali je sigurno sve dok ne ovladate poslovnim izazovima. Slobodni imaju mnogo šansi za nove veze, ali malo pravih.

Zdravlje - Mogući manji stomačni problemi.

VODOLIJA (21. 1 - 19. 2)

Posao - Deseto polje, koje ukazuje na karijeru i status, vrlo je aktivno, ali iako na prvi pogled sve deluje povoljno, čini se da je ipak "na klimavim nogama", pa zato izbegavajte rizične akcije. Što je veći poslovni poduhvat, to je veći rizik. Takođe, oni koji menjaju radno mesto mogu biti u zabludi, to jest ugovoriti jednu stvar, a u praksi doći na savim drugačiju organizaciju posla.

Ljubav - Polje emocija je stabilno samo za one u čvrstim brakovima i vezama gde ništa ne škripi, dakle, za vrlo mali broj osoba. Svi ostali će biti u situaciji da preispituju svoj odnos sa partnerom i da rešavaju manje ili veće razmirice.

Zdravlje - Dobro se osećate, ali uzmite nešto za podizanje imuniteta.

RIBE (20. 2 - 20. 3)

Posao - Saturn je u polju karijere, ali zbog oslabljenog Jupitera ne uspeva da sve konce drži u rukama. To proizvodi napetost vezanu za posao i dogovore sa brojnim problematičnim ishodima. Sukob sa autoritetom nije ono što vam sad treba, zato nađite načina da dobijete podršku. Finansijska situacija je ugrožena, izbegavajte veće troškove.

Ljubav - Merkur, vladar polja partnerstva, u vama trigonskom znaku Škorpije ukazuje na nove mogućnosti na ljubavnom planu, ali i promene postojećih veza. To naravno ne znači da će do promene sigurno i doći, ali trebalo bi da posvetite veću pažnju ljubavnim problemima i partneru. Suštinski, to je prvi korak ka boljoj budućnosti.

Zdravlje - Proverite sinuse i vodite računa o stomaku.

izvor: Večernje novosti

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/