Tokom godine, radoznalo smo istraživali trendove i sada kada polako ulazimo u modnu završnicu napravi smo spisak stilskih novina koje su obeležile 2017. godinu. 

Početak godine, shodno niskoj temperaturi obeležila je višeslojna garderoba sa nezabilaznim karo dezenom, proleće i leto su doneli pruge, dok je jesen '17 u znaku oversize modela i MUST HAVE komada - blejzera. 

Po modnim pistama tokom Nedelja mode u Njujorku, Londonu, Parizu, šetale su manekenke u kreacijama bogatim volanima i karnerima, dok su dominantni kaiševi zatezali ravne krojeve kaputa i mantila. 

Ako postoji najkraća stilska analiza za godinu koja je proletela, evidentan je uticaj mode osamdesetih i devedesetih godina 20. veka sa naglašenom stilizacijom u vidu statment aksesoara. Od boja nosili smo millennial pink ali i crvenu i belu, dok je u beauty sferi dominirao undone look -neoeobavezne frizure i svedeni make-up. 

Pogledajte u nastavku mali osvrt na glavne trendove iz 2017:

#Karneri

Damski momenti u obliku sitnih karnera, volana krasili su rukave, suknje, haljine. Mnogi kreatori su u svojim kolekcijama izabrali da dominiraju upravo ovi detalji, a u tome su vodeći bili Christopher Kane  i Alessandra Rich.

#Millennial pink

Ako bismo trebali da izaberemo boju i obojimo aktuelnu goinu, 2017., bi sigurno bila u ružičastim tonovima. Poznate ličnosti poput Gigi Hadid već su imali svoj pink momenat, a sigurni smo da će se boja "razliti" i u 2018. 

#Pruge

Apsolutna dominacija pravolinijskog printa je bila posebno popularna tokom proleća i leta. Lagani materijali su pratili liniju tela, vertiklane pruge su bile tu da izduže siluetu. 

#Oversize

Oversize kaput, oversize džemper, oversize blejzer, oversize jakna. Što veće, to bolje!

Na sledećoj strani pogledajte šta je još obeležilo u modnom smislu 2017. 

PageBreak

#Divlji zapad

Calvin Klein je ponovo vratio kaubojsku estetiku, svedeniju, ali sa nezaobilaznim džepovima i specifičnim čizmama.  

#Crvena

Još jedna topla boja koja je leto činila još vatrenijim, a zimu toplijom. 

#Karo

Kaput, mantil, odelo - nije bilo modela kog nije krasio karo, a Stella Mccartney je dala fantastične predloge!

#Umetnost+zanat

Iz modne kuće Valentino na klasičan način je prikazan spoj - zanata u vidu izrade čipke, veza i umetnosti koja je u ovom slučaju podrazumevala igru sa materijalima i dolazak do bajkovitog efekta u vidu unikatne haljine. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/