Baš kao i Golden Globe, tako je i ovogodišnja BAFTA imala dress code, i to naravno isti - u pitanju je kampanja Time’s Up, u čijem su fokusu zlostavljane žene (prvenstveno one u šou biznis industriji). Ovaj dress code podrazumeva crnu boju, te zvanicama sa te strane verovatno nikada nije bilo lakše da izaberu tolaetu za crveni tepih.

Međutim, ukoliko ste udati za princa Williama, onda su stvari malo drugačije.

Sve što prezentujete u javnosti posmatra se velikim budnim okom, pogotovo medijskim naravno.

Naime, da je Kate izabrala crnu toaletu poput ostalih zvanica, to bi značilo da podržava ovu kampanju, što naravno nije ništa loše, ali na taj način prezentovala bi i neku vrstu otvoreng političkog stava, čime bi narušila strogi kraljevski protokol.

Upravo iz tog razloga britanski medji su danima pre događaji nagađali šta bi to Vojvotkinja od Kembridža mogla obući.

Ne znamo koliko ih je iznenadila svojim izborom koji potpisuje poznata britnaska dizajnerka večernjih haljina Jenny Packham, ali je prisutne mahom oduševila svojim izdanjem dostojnim princeze. Izuzetno tamna haljina smaragdno zelene boje, pored upečatljivog tona isticala se raskošnom tkaninom, te i samim oblikom koji je podsećao na nekadašnje balske haljine.

Silueta je naglašena tankim pojasom u crnoj boji, dok je nakit zaslužan za glamurozni pečat - sa dijamantima svakako ne možete da omašite!

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/