Iris Apfel, obožavana 96-godišnja ikona mode, zvanično je postala najstarija slavna ličnost po kojoj je napravljena čuvena Barbika, prenosi CNN.

Sama Apfel najavila je lansiranje Barbie lutke 15. marta na Instagramu.

Mini barbie verzija prezanimljive i prezabavne Apfel izgleda vrlo nalik ovoj impresivnoj dami, s tim da je kompanija Mattel, ipak odlučila da Barbika bude verodostojna replika malo mlađe Apfel koja je pre šest godina zakoračila hrabro ka stotki!

"Iris Apfel je savršen modni uzor za Barbie sa svojom autentičnom modom, neverovatnim duhom i samouverenošću. Njena dugogodišnja karijera čini je najboljom mogućom osobom za našu lutku", stoji u sopštenju brenda Mattel.

Inače, lansiranje barbie lutke poklopilo se (namerno) sa izlaskom najnovije autobiografske knjige s potpisom čuvene ikone koja se zove Accidental Icon.

Ono što nas ipak čudi i zbunjuje je činjenica kako ova Barbika neće biti u prodaji, već dve kopije inspirisane najnovijom kolekcijom nakita koju je osmislila Iris, a koja se naziva Rara Avis.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/