Svakog prvog ponedeljka u maju u Njujorku se održava prestižna manifestacija Met Gala - sinonim za najveći modni događaj u godini, koji decenijama unazad organizuje Anna Wintour. 

Pored nje, ove godine domaćini glamuroznog eventa su bili pevačica Rihanna, dizajnerka Donatella Versace i prelepa pravnica Amal Clooney koja je dobila posebnu pažnju medija i okupljenih posmatrača. 

Na temu koja se odnosila na modu, religiju i umetnost, slavne zvezde su odgovorile na različite načine, trudeći se da istaknu glamur i raskoš u prvi plan. Međutim, gospođa Clooney u svom teatralnom izboru je možda jedina ličnost koja je napravila smeo stilski iskorak, iako je definitivno promašila temu.

Kreaciju koja se sastoji  od srebrnog korseta, plavih uskih pantalona i prenaglašenog šlepa svetloplave osnove sa cvetnim dezenom potpisuje dizajner Richard Quinn. 

Ukoliko pogledamo fotografije na kojima je Amal slikana otpozadi, izgleda kao da je u raskošnoj haljini, dok od napred vidimo jedno pop izdanje, inspirisano modom osamdesetih, što su naglasile i bele, viseće minđuše. 

Drugim rečima, advokatica jeste odlično izgledala, ali nije odgovorila modnom zadatku koji je zadat.  

Ipak, zajedno sa mužem Georgom Cloonijem koji se opredelio za klasično odelo, Amal je mamila poglede svih prisutnih. Par je bio vidno raspoložen, srećan i veseo, a sudeći po fotografijama, veoma su se zabavili što je pored mode i odevanja cilj događaja. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/