Simpatije svih fanova mode i filma pokupila je preksinoć jedna od pravih diva sedme umetnosti, divna Cate Blanchett. Australijska glumica koja je ujedno predsednik žirija 71. izdanja blistala je na crvenom tepihu kada se pojavila u crnoj haljini koja se većini učinila vrlo poznatom i već viđenom.

Za svečano otvaranje 48-godišnja Cate je izabrala crnu haljinu zatvorenog dekoltea, vrlo prozirne ali romantične čipke koju potpisuje Giorgio Armani, odnosno njegova Prive kolekcija.

Poznato? Naravno da jeste. U pitanju je haljina koju je Cate nosila još 2014. godine na dodeli Zlatnih globusa, kada je za ulogu u filmu Blue Jasmine, reditelja Woody Allena nagrađena globusom za glavnu žensku ulogu.

Kada su je novinari upitali da li je reciklirala haljinu namerno, glumica je odgovorila potvrdno uz obrazloženje koje je naišlo na sjajne reakcije: "U svetu mode danas je toliko odeće koja se bespotrebno i bez bilo kakvog razloga odlaže sa strane. To je strašno, posebno danas kada se u fokus stavlja reciklaža i potreba da se sačuva planeta. Mislim da je smešno i nelogično da sopstvenu odeću ne nosimo po nekoliko puta, nego samo jednom."

Njena stilistkinja Elizabeth Stewart smatra da živimo u eko-vremenu i da je reciklaža jedina vodilja kojom ćemo se voditi u budućnosti.

"Mislim da će reciklaža, odnosno nošenje jedne te iste odeće postati svakodnevna pojava u životu slavnih. Uostalom, to je takva glupost. Ne idete u Luvr s očekivanjem da vidite neka nova remek-dela. Prava lepota i umetnost nema rok. Isti je slučaj sa odećom. Ako je neka kreacija veličanstvena, zašto bi se samo jednom nosila?"    

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/