Čuvena australijska glumica poznata je po svojim glamuroznim izdanjima za svečane prilike. Ta izdanja ipak nikada nisu klasična, strogo elegantna ili odveć glam, ona su sve to pomalo, sa posebnim, uvek tu i tamo odvažnim pečatom, koji je specijalan modni potpis holivudske dive.

Na sinoćnjem događaju Američkog filmskog instituta pod nazivom Lifetime Gala održanom u Los Anđelesu, dodeljana je žiovtna nagrada glumcu Georgeu Clooneyu, a kao jedna od zvezda večeri posebno se istakla zanosna Cate, koja je sa njim igrala u filmovima The Good German iThe Monuments Men.

Na setovima pomenutih fimova, Cate i George su postali bliski prijatelji, te nas ne čudi što je glumica za ovu priliku izabrala nešto upečatljivije izdanje. U pitanju je kreacija pariske modne kuće Aouadi, koju je Cate već jednom prilikom prošetala crvenim tepihom, tačnije pre tri.

To nikako nije uticalo na atraktivnost samog stajlinga, niti je umanjilo oduševljenje prisutnih kada se Blanchett pojavila na događaju.

Midi mala crna haljina koja se ističe A krojem i ustručenim pojasom koji naglašava siluetu, te nešto dubljim dekolteom, poseduje poseban pečat u vidu postave od prozirne mreže u boji kože, na kojoj su iscrtani detalji nalik tetovažama.

Šljokičavi porubi koji naglašavaju konstrukciju haljine odgovrni su za poseban glam momenat, kao i viseće minđuše sa belo sedafastim kamenom.

Jedini detalj koji zameramo Cate, jesu cipele, zapravo klasične kožne salonke u crnoj boji - koje su ipak odveć obične i neutralne za jedno ovako sofisticirano i upečatljivo izdanje.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/