Kada leto postane suviše vrelo da bi se podnosilo, probajte da se rashladite nekim odgovarajućim odevnim komadom, kao što je na primer slip suknja. U pitanju su ravno krojene suknje dužine malo ispod kolena, pa sve do predela članaka, dakle sve dužine u ovom prdelu dolaze u obzir.

Ono što je najbolje u vezi slip suknje jeste materijal, a to su svila ili viskoza, tako lagani i tako sjajni za stilizaciju od jutra do večeri.

Možete je nositi na posao, potom na ručak, a onda i na koktel, izlazak - ova suknja poseduje višestruku moć stilizovanja i to nam je jedna od omiljenih stavki u vezi ovog modela koji je poput mnogih drugih takođe vaskrsao iz 90's ere.

Za razliku od slip haljina koje su se kao vaskrsli trend pojavile pre dve godine, slip suknja je njena dobra (i praktičnija) sestra bliznakinja.

Dok je slip haljina sama po sebi kao model poprilično odvažna, s obzirom da neodoljivo podseća na negliže, posebno ako je mini dužine, slip suknja poseduje zaista zahvalnu dužinu, a gornje delove možete kombinovati bukvalno kako vam padne na pamet: sa bluzom, košuljom, klasičnom majicom kratkih rukava, na bretele, sakoom, crop-topom.

Opcija je koliko želite, i sve izgledaju sjajno!

Jedna od najpoznatijih predstavnica ovog modela, definitivno je Gwyneth Paltrow, koja je zahvaljujući nezaboravnoj ulozi u filmskoj ekranizaciji Great Expectations iz 1998. ovom odevnom komadu podarila besmrtnost.

Međutim, Gwyneth je i znatno kasnije ostala verna upravo ovakvom modelu suknje, dok su kasnih 90-ih njen stilski primer pratile ponajviše Kate Moss i Winona Ryder, što će reći da slip suknja može odlično da stoji i nešto nižim sitnijim ženama, a ne isključivo visokim i vitkim.

Zaključak bi bio: must-have komad leta!

U nastavku pogledajte nekoliko slip suknji koje se nalaze u ponudi dizajnerskih i high-street brendova:

foto: stylenanda.com

foto: topshop.com

foto: silklaundry.com

foto: matchesfashion.com

foto: intermixonline.com

foto: stories.com

foto: orchardmile.com

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/