Ako bismo imali priliku da pitamo najpoznatije renesansne slikare na čijim se platnima najčeće nalazio zavodljivi ženski lik, Leonardo da Vinci bi nam verovatno odgovorio da je to određena doza misterije koja se krije iza nečijeg osmeha.

Rubens bi rekao da je u pitanju pogled pun samopouzdanja koji krasi smelu i putenu ženu. 

Istoričari bi za primer uzeli Kleopatru koja je zavela dvojicu tada najvećih imperatora, Julija Cezara i Marka Antonija; Katarinu Veliku koja je danju uspešno vladala Rusijom, a noću menjala ljubavnike; Zatim Wallis Simpson zbog koje se budući engleski kralj odrekao trona.

Otkrili bi nam da im je zajedničko harizmatičnost, hrabrost i veština u postelji.

Režiseri iz perioda zlatnog Holivuda rekli bi da je u pitanju kombinacija šarma i glamura koji je svojstven samo retkim devojkama. Oni evropski izdvojili bi jedinstvenu prirodnu lepotu koju neodvojivo prati smelost i harizma.

Dok bi čuveni fotografi današnjice, kao i režiseri i dizajneri izdvojili ponešto od svega gore navedenog i podvukli samopouzdanje i zračeću harizmatinost kao glavne adute.

Mada je očigledno da je svaka od žena na ovoj listi istinska lepotica, činjenica je da pored njih postoji još nebrojeno vanvremenski privlačnih devojaka i da se one nikada neće naći na ovoj listi, bez obzira koliko bile poznate.

Claudia Cardinale

Brigitte Bardot

Eva Green

Ava Gardner

Angelina Jolie

PageBreak

Marilyn Monroe

Elizabeth Taylor

Rita Hayworth

Monica Belluci

Leatitia Casta

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/