Nakon FW izdanja, slavna glumica je otputovala u London gde je posetila izložbu španskog umetnika Salustiana. 

"Slike idu dobro uz moju torbu u obliku košarkaške lopte", našalila se Salma na svom profilu na Instagramu pokazujući crnu torbu modne kuće Gucci.

Potpuno crnu odevnu kombinaciju Hayek je upotpunila patikama modne kuće Balenciaga.

Nekada je bilo nezamislivo nositi patike u prilikama ovakve prirode, ali sva pravila o nošenju patika, odavno su pala u vodu.

Setimo se kako se odlazak na izložbu, u muzej, galeriju, bilo kakvu kulturnu instituciju podrazumevao da se pojavite u elegantnim cipelama. Nikako patikama.

Međutim, dizajn primarno sportske obuće značajno se promenio, pa na tržištu imamo modele patika koje liče na klasične cipele. Upravo se zato menjaju stara pravila o njihovom nošenju i više nije nezamislivo nositi ih na neka od navedenih mesta.

I dok neki sa oduševljenjem pozdravljaju tu promenu, ima i onih koji smatraju da se stari dress code za kulturne institucije ne bi trebao menjati, te bi po tim pravilima sportska obuća i dalja bila zabranjena u određenim prilkama.

Foto: Promo/Balenciaga

Kakav je vaš stav?

Patike u muzej / galeriju ili ipak ne?

Izvor: Zadovoljna.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/