Marta Ortega, ćerka Amancija Ortege, najbogatijeg čoveka u Evropi i šestog u svetu, čije se bogatstvo procenjuje na 63,8 milijardi dolara rekla je sudbonosno "DA" Carlosu Torreti, agentu modeling agencije i sinu kreatora Roberta Torretia na intimnoj ceremoniji venčanja u porodičnom domu u Galisiji, nakon koje je usledila raskošna večera za brojne zvanice.

Naslednica modne imperije Inditex u čijem sklopu se nalaze brendovi kao što su Zara, Stardivarius, Bershka i drugi, uplovila je u petak u bračnu luku. Međutim, slavlje je potrajalo i za vikend kada je par priredio nekoliko koktel zabava i svečanih događaja za goste iz celog sveta.

34-godišnja Marta odabrala je romantičnu venčanicu modne kuće Valentino, dok je par na slikama ovekovečio slavni fotograf Peter Lindbergh.

Iako na crno-beloj slici izgleda kao da je Marta nosila belu venčanicu, u pitanju je ipak svetloružičasta nijansa.

Gornji deo čini prozirna bluza sa rolkom i sitnim faltama koje prekrivaju prednji deo, dok je donji deo vrlo elegantan, sveden i krasi ga crta po sredini te diskretan kaiš sa mašnom, vezan sa strane. 

Ko je Marta?

Najmlađa ćerka Amanacia iza sebe ima već jedan brak i vešto skriva svoj privatni život od radoznalaca, nalik ocu. Njen osećaj za modu ipak je urođen, a svoje modne veštine je izrazila radeći kao viši kreativni konsultant u Zara Woman odeljenju gde joj privilegije omogućavaju da među prvima vidi kolekcije, sugeriše, menja.   

Male sekvence iz njenog života govore sledeće - školovala se u Londonu i tokom studija radila u nekoliko butika koje Inditex ima u engleskoj prestonici. Iz privatnog života poznato je da se marta 2012. godine udala na privatnoj ceremoniji za profesionalnog vozača Sergio Alvarez Moya, međutim tokom 2017. godine došlo je do razlaza.

Relativno odmah nakon razvoda Marta započinje vezu sa poznatim agentom za modele Carlosem Torrettom. 

Njene prijateljice Athena Onassis i španska kraljica Letizia govore da je Marta bitna figura elite i da je veoma uticajna u Španiji. A kako i ne bi? Zavirili smo u Insta profile poznatih sa kojima se slikala Marta i po pitanju njenog stila, primetili smo da je opušten i ležeran. U zvaničnim prilikama, deluje svečanije, ali uopšte nema preterivanja.

Ostavlja utisak da nije opterećena bogatstvom i luksuzom, kao i da zrači neposrednošću. 

Priredila: Ana Dodig

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/