Decembarski broj od 22. novembra je u prodaji!

Šta mogu da očekuju kolekcionari modnih magazina?

Creamy modni editorijal koji smo snimali sa Dan Kic, manekenkom koja je nagrađena za Modela godine na ovogodišnjoj dodeli Elle Style Awards-a, intervju sa velikom Peterom Lindberghom, kulturni vodič za 2019, style file s fokusom na haute couture, šest najboljih Elle kolumnista koji su otkrili svoja uputstva za must-have života, kompletan ESA izveštaj te backstage momenti sa BFW-a i editorijal koji smo snimali upravo tamo i još pregršt tema.

Pročitajte u nastavku delić glavnih priča broja:

Devojka iz bekstejdža

Dok su se iza scene na beogradskom Fashion Weeku lokalni dizajneri pripremali da nam prikažu svoje inspirativne zimske kolekcije, ona se nonšalantno spojila sa njihovim kreativnim haosom, oblačeći odabrane kreacije postala je spontani deo atmosfere među kreatorima modne scene Srbije. Jednostavno - she is Elle.


Foto: Marija Timotijević / Stajling: Ana Ostojić / Asistenti stiliste: Aleksandar Nastasijević i Anja Paspalj / Šminka: Ena Jović / Frizura: Dalibor Vrtina Hair club / Model: Mia Jokić@ Model Scouting Office /Mesto snimanja: BelExpo centar, Belgrade Fashion Week

Bipolarna svetlost

Zašto nijedna od savremenih digitalnih tehnologija ne može da ugrozi slavu crno-bele fotografije, istražio je Veljko Gavrilović.

Poput ovih crnih slova na ovom belom papiru, crno-bela fotografija može da bude hladna i jednostavna, dosadna i lagano zanatska. Pre samo nekoliko godina sve dnevne novine bile su crno-bele.

Peter Lindbergh je 1988. slikao Tatjanu Patitz, Christy Turlington, Estelle Lefebure, Karen Alexander, Rachel Williams i Lindu Evangelistu za avgustovsko izdanje američkog Voguea. Sve su bile na plaži u belim košuljama. Devojke bez šminke, i sa kosom koju frizira vetar dotad su bile gotovo nezamislive u modnoj fotografiji.


Elle people - Uputstvo za must have života

Šest aktuelnih pisaca - Marija Ratković, Luna Lu, Teofil Pančić, Marčelo, Minja Bogavac i Gorčin Stojanović u decembarskom broju u kratkoj formi otkriva sopstvene must-have "parametre" za život. Šta je to bez čega stvarno ne možemo? 


100% kultura

Teodora Bogdanović u novom broju otkriva listu od 100 najzanimljivijih kulturnih događaja i noviteta u 2019!

Movie list

Gost premium movie liste je poznati domaći DJ - Marko Nastić. Jedan od najpopularnijih DJ-a na ovim prostorima otkriva svojim sedam veličanstvenih filmskih ostvarenja.

Ispred objektiva - PETER LINDBERGH

Srušio je sve klišee fotografije svog doba, napravio estetiku modnih slika koju i danas svi kopiraju i svet u kome je ozbiljno, naborano i umorno lice lepo. On je kaiser crno-bele fotografije - Peter Lindbergh.

Berlin. 16.30. Spremam se za intervju sa jednom od najvećih živih legendi fotografije. Treba da sednem oči u oči sa čovekom koji je estetski napravio dekadu devedesetih, termin supermodela, vodio karijere Naomi, Cindy, Linde, Claudije sve do Olimpa.


Elle Style Awards

Premium broj obogaćen je i za kompletnim izveštajem sa Elle Style Awards dodele koja je održana 5. novembra. Ko je bio među gostima, ali i dobitnicima, te glamur crvenog tepiha, sve vas to čeka u posebnom dodatku koji donosi i najzanimljivije fotografije atmosfere i detalja. Specijalno smo ponosni na portrete dobitnika koje smo uslikali u ležernoj i tako fun-fun atmosferi hotelske sobe. 


(Retro)spective

Naslovnu creamy stranu prati editorijal u kom je Dan Kic, prisutna kao oličenje savremene Elle žene!

Foto: Marko Vulević / Stilista: Ana Ostojić / Šminka: Ena Jović /  Asistenti stiliste: Aleksandar Nastasijević, Igor Jagić i Anja Paspalj / Frizura: Dalibor Vrtina Hair club / Asistent šminke: Milica Đorđević / Asistent fotografa: Vladimir Ilić

Premium je OUT. Get UR COPY!

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/