Na drugom međunarodnom kongresu pod nazivom  "The Voice of the Rural Women", koji je održan u Madridu, kraljica Letizia pojavila se u predivnoj zelenoj haljini.

Ono po čemu se haljina isticala svakako je dezen, nalik indijskim orijentalnim šarama u njansama bele i svetlijim tonovima zelene.

Međutim tu su i zanimljivi detalji u vidu plisea na suknji, te gornjeg ustručenog dela sa V izrezom na preklop.

Haljina poseduje etno notu, dok joj nijanse zelene daju elegantan izgled, kao i sam materijal naravno, u pitanju je svila. 

S obzirom na sam kroj modela koji doseže do polovine listova, te na lepršavu formu, kao i dezen koji je neka vrsta orijentalne klasike, ova haljina zaista sjajno može pristajati damama u svim godinama.

Za one nešto mlađe efektniji izgled postiže se sandalama na visoku štiklu sa otvorenim prstima, dok ih nešto starije dame mogu nositi poput Letizie - u kombinaciji sa tamnim salonkama, tašnom i kapautom u crnom tonu.

Ovaj model haljine koji je ponela španska kraljica, koji kao zbog materijala, tako i zbog dezena, podseća na maramu, a i na engleskom se naziva scarf dress, većina dizajnera naziva marama-haljinom, a ovu potpisuje brend Sandro Paris.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/