Protekla nedelja bila je jedna od značajnih u životu otmene glumice britanskog porekla, Keire Knightley.

Nakon što je u četvrtak primila primila orden Reda Britanskog Carstva dodeljen zahvaljujući njenom izuzetnom angažmanu u domenu glume i dobrotvornog rada, ponedeljak veče bilo je rezervisano za BAFTA događaj u Londonu. Britanska akademija slavila je rad talentovane Keire. Njena uspešna karijera koja traje već 15 godina bila je predmet diskusije i tema večeri u Piccadillyu.

Nije prvi put da se Knightley pokazala kao neko ko razume modu, ima istančan osećaj za stil i uspeva savršeno da odgovori na svaki modni zadatak.

Ne može se reći da Keira igra na sigurno, a ipak, njene kombinacije su bezgrešne. 33-godišnja glumica nikada nije bila van previše tendencioznih stajlinga, ali svakako da nam vrlo često servira nove ideje i stilske formule kojih bi se retki dosetili. Potrebno je i nešto odmerenosti i manira, koje Britanka definitivno poseduje, kako bi se izneo sledeći outfit.

Naime, duga haljina za prilike koje zahtevaju elegantni dress code zvuči sasvim uobičajeno, ali cvetni dezen na jednoj od boji sezone - boji vina, iskorak je u stajlinzima poznatih ličnosti. Maxi haljina u zimskim nijansama nežno je padala završavajući se faltama. Ramena su romantično naglašena nabranim detaljima, dok rukavi koji se skupljaju na krajevima daju poseban pečat. 

Nakit je bio neupadljiv, a zvezda čitavog looka možda su i crne lakovane baletanke koje su krajnje originalno "rešenje" i savršen izbor.

Keira, we admire you.

Priredila: Natalija Knežević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/