Vetar, ledene kiše, bljuzga - sve su to prirodne pojave koje nam mogu ne samo pokvariti raspoloženje i svakodnevnicu, već i stil.

Nekad nam se i samo vlaga u vazduhu čini kao najgora pojava u danu, ali šta onda kada su vremenske prilike još gore?

 Dobre komade odeće i pomno promišljene kombinacije, često ostaju skrivene ispod slojeva i slojeva debelog, zimskog materijala.

Kako se sa vrlo hladnim temperaturama i zimskim nedaćama nose trendseterke iz Norveške, Danske, Kanade i Finske, otkrile su u par saveta.

Rebecca Ramsdale, Toronto

“Oblačim se u više slojeva, no što bih htela priznati,” kaže Rebecca “volim da se igram sa raznim teksturama, bojama i siluetama.” Savetuje da počnemo sa toplim osnovnim slojem. Njen odabir su Uniqlo Heattech proizvodi (razne vrste čarapa i dugi rukavi) koje nosi svaki dan. Tvrdi da se i te kako oseti razlika u toplini, a da se posle može sa gornjim slojem igrati koliko kod želi. Voli da ukomponuje oversized komade i lude kombinacije, kao što su majice preko duksa sa kapuljačom.

Sylvie Mus, Helsikini

Sylvie, modna stilistkinja iz hladnog Helsinkija preporučuje nam da uložimo u kvalitetnu vunu i kašmir. Povoljno je imati par kaputa različitih boja kojise mogu mogu upariti sa svim, a kao osnovni sloj savetuje rolku, jer nju možemo koristiti kao osnovu za razne outfite, od slip haljina do sakoa.

Jeanette Madsen, Copenhagen

Jeanette iz kraljevske Danske naglašava, kako je dobra forma otići u širinu na gornjem delu tela, a sve ostalo zadržati istaknutim i vitkim. Voli look u tonovima i kaže kako ga je lakše prilagoditi ako niste vični u color-blockingu ili mix-match kombinacijama. Savetuje da pustimo da nam čarape provire iz čizama i ispod farmerica.

Nnenna Echem, Oslo

Nnenna priznaje da u glavnom gradu Norveške ume biti prilično hladno, ali da uvek nosi pamučni donji veš, zbog čega joj je toplo tokom dana. Njena najdraža marka je Kari Traa, a komadi koje smatra klasikom i uvek čine njen dobitni outfit jesu rolka, sako, farmerice i vuneni kaput.

Izvor: elle.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/