Dizajnerske torbice su večni predmet želja mnogih koji mare za modu, a da ne govorimo o onima koji žive za nju. 

Kreativni direktori high-fashion modnih kuća koriste svaku priliku da ožive DNK brenda za koji stvaraju, a modni aksesoari idealna su prilika da vidimo (jedinstvenu) estetiku svakog od njih. 

Kultne torbe uvek će to i biti, ali svake sezone pojavi se nekoliko modela torbi koje potpuno opsednu modne "žrtve" tako da su ulice svetskih prestonica i news feedovi Instagrama zatrpani IT komadima koji su se izborili za status najtrendi komada.

2019. će biti godina u kojoj će se napokon vratiti tendencija torbica sa kratkim kaišem koje se nose na jednom ramenu.

Bucket modeli i dalje inspirišu kreatore da stvaraju rafinirane verzije koje mogu da budu jedina poslovna torba koja vam je potrebna. 

U nastavku pogledajte 7 torbica sa dizajnerskim torbicama koje će osvojiti modni svet u narednom periodu (ukoliko već nisu).

Fendi Baguette

Konačno, drugi omiljeni baget (pored svežeg francuskog) ponovo je lansiran! Još jedan u nizu dokaza tvrdnje da je moda ciklična i da se sve vraća jeste kultni model torbice sa potpisom Fendi. Italijanska kuća rekreirala je ovaj fashion aksesoar, koji sada postoji i u denim varijanti ili ukrašen svetlucavim detaljima, a modni zalubljenici hrle u radnje koje prodaju vintage verzije torbe.

Prada Sidonie 

Nostalgija za erom 90-ih se nastavlja. Malene torbe sa kratkim ručkama koje se nose na ramenu inspiracija su dizajnerima, a Prada je kreirala savršeno modernu verziju ovakve torbice. Reč je o Sidonie modelu koji dolazi u širokom dijapazonu upečatljivih boja kojima se na efikasan način postiže spektakularan izgled. Ovo je komad koji će vrlo verovatno ući u zbirku pasioniranh kolekcionara torbi.

Mulberry Hampstead

Luksuzni britanski brend poznat po kožnim modnim dodacima koji možda ne pripada prvoj liniji IT torbi, već ga biraju dame sa nijansu manjim mainstream ekspresijama. Mini verzija Hampstead već je uočena kod skandinavskih influenserki. Poseduje kraći kaiš, a može se nositi i kao crossbody.

Dior Saddle

Možda i najveći comeback u 2018, a koliko je ta odluka bila ispravna, ogleda se u činjenici da će Dior na početku 2019. na tržište izbaciti još nekoliko novih verzija. Mini, midi, Oblique: sve su to reference za saddle model. Klasični monogram model deli popularnost i sa preostalim inovativnim torbicama, a postoje i bele i crne kod kojih je kaiš isprintan.

Givenchy Mini GV Bucket

Bucket torbica za koju se nadamo da ćemo je naredne godine videti na Meghan Markle budući da je Givenchy jedan od njenih omiljenih brendova, pogotovo otkada je Britanka Clare Waight Keller na čelu kreativnog dela ove francuske modne kuće. Dizajnirana je u sofisticiranim nijansama zelene, bordo, bež i u crnoj boji.

Miu Miu Confidential

Lepotica među torbama sa lancima, i to zlatnim, daje sofisticirani look za glamurozne događaje, a prednost joj je ta da najcool izgleda upravo sa casual outfitima kojima daje balans. Plisirani materijali jedni su od zaštitnih za italijansku kuću, ali sa Confidential torbom nadmašili su sve dosadašnje torbice baršunaste izrade sa njihovim potpisom.

Celine C 

Hedi Slimane izazvao je pravi boom došavši na poziciju kreativnog direktora kuće Celine te su sada svi komadi iz nove kolekcije pod lupom modnih kritičara (i onih koji se tako osećaju). Ono što za sada vidimo jeste da su njegovi dizajni čvršći i hrabriji. Mini torba sa znakom C primer je toga što govorimo.

&script style="margin: 0px; padding: 0px; border: 0px; font: inherit; vertical-align: baseline;" src="// >

Priredila: Natalija Knežević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/