Meghan, od kako je u braku sa princem Harryem, počela je da podržava ekološki osvešćene brendove poput Stelle McCartney, koja je odavno poznata po svom etičkom pristupu modi, zatim Gabriele Hearst čija istoimena etika objedinjuje luksuz sa ekološkim uticajem, ali i brendove poput Outland Denim, Rothy's i Kimai.

Pa se tako prošlog petka pridružila suprugu, u crnom kaputu Wiliam Vintage, londonske radnje i e-shopa.

Ne samo da vojvotkinja često nosi održive materijale, već i bitno utiče da se ti komadi odmah prodaju.

(Nežno puder izdanje Meghan Markle: Najlepše izdanje vojvotkinje u poslednjih 6 meseci oduševilo sve!)

Pogledajte u nastavku koje eko brendove Meghan najčešće nosi:

Gabriela Hearst

Vojvotkinja je jedan od najvećih fanova Gabriele, čiju smagardno zelenu tašnu obožava da nosi. Cela poenta je održati luksuz savesno. Naglasak je na korišćenju održivih materijala i smanjenju otpada i plastike u procesima dizajna brenda.

Veja

Francuski sportski brend Veja dostigao je kultni status eko brenda kada je 2004.godine lansirao kolekciju sa misijom transparentnosti prema svojim kupcima. Vojvotkinja je nosila trenerku ovog brenda na jedrilici, prilikom posete Sidneju u oktobru 2018.

Outland Denim

"Efekat-Meghan" je dobio na snazi nakon što je vojvotkinja prilikom prve zvanične turneje van granica Engleske sa princem Harryem, nosila jeans ovog brenda, ne jednom nego čak pet puta.

Naime ovaj australijski brend koji je poznat po korišćenju materijala iz etičkih izvora i zapošljavanju siromašnih žena iz Kambodže, je objavio da je nakon što je vojvotkinja nosila njihov džins, prodaja toliko porasla da su uspeli da zaposle još 46 žena!

Pročitajte koje još eko-brendove nosi Meghan: 

PageBreak

Kimai

Naušnice Felicity ovog brenda, koje je vojvotkinja nosila na dobrotvornoj organizaciji u Londonu u januaru, od sintetičkih dijamanata i zlata dobijenog iz etičkih izvora, su rasprodate u rekordnom roku!

Maggie Marilyn

Prilikom svoje prve ture kao vojvotkinja, Meghan je podržavajući mladu lokalnu dizajnerku sa Novog Zelanda, ponela eko-haljinu ovog mladog brenda prilikom posete Velingtonu. Ova dizajnerka insistira na krojenju odeće u fabrikama na Novom Zelandu, zaposljavajući radnike na egzistenciji zivota, koristeći pri tom ekološki prihvatljive materijale.

Rothy's

Iako je često viđamo u salonkama, vojvotkinja je ovog puta napravila ekološki presedan noseći baletanke brenda Rothy's, u poseti Melburnu, šetnjom po plaži, oktobra 2018. Ove baletanke su u potpunosti napravljene od recikliranih plastičnih flaša, dok su ulošci napravljeni od pene koja je preuređena iz starih cipela

Bar Jewellery

Prilikom posete Birkenhedu u januaru 2019, na ruci joj je blistala platinasto-zlatna narukvica od recikliranih metala, koju je dizajnirala Sophie Mckay.

Sav nakit ovog brenda je ručno izrađen od odrzivih materijala.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/