Film "Green Book" (Zelena knjiga), istinita priča o crnom pijanisti, osvojila je rano jutros u Los Anđelesu glavnu nagradu Američke akademije filmskih umetnosti i nauke, Oskara za najbolji film. Bilo je to najveće  iznenađenje 91. dodele na kojoj su u kategorijama glumac i glumica trijumfovali - Rami Malek (Bohemian Rhapsody) i Olivia Colman (The Favourite).

Gaga je odnela kući zlatni kip za pesmu "Shallow" (nastup iste bio vrlo dirljiv i lajtomotiv večeri), dok je u kategoriji za najbolji film van engleskog govornog područja pobedu odnela crno-bela drama Alfonsa Cuarona (najbolji režiser) ROMA. 

Naravno, nas je ipak najviše zanimao crveni tepih, a on nikad gori.

(5 dizajnera čije kreacije najčešće biraju poznate dame)

Evo, sada smo komentarisali u redakciji: šta se desilo sa Oskarima?

Kao da su izgubili kredibilitet, značaj jer i po gostima, ali i odabranim kreacijama ovo je možda najgori Oskar u istoriji filmske manifestacije. Prvi put od kada se održava bilo nam je teško da pronađemo 3 najbolje odevene dame, a i kod njih nije da nemamo zamerki, pa možete misliti kakvi su bili ostali?!

(14 najlepših vintage kreacija u istoriji Oskara)

Dok poseban članak čuvamo za #worstdressed, u nastavku pogledajte top 3 #bestdressed: 

Gemma Chan u pink kreaciji Maison Valentino

Zvezda romantične komrdije The Crazy Rich Asians već neko vreme šeta sjajne kreacije na prestižnim filmskim događajima, a na Oskarima se pojavila u pink kreaciji iz najnovije Maison Valentino haute couture kreacije, koja joj je kod mnogih modnih medija obezbedila titulu red carpet zvezde. Gemma je ujedno pored Julije Roberts jedina dama koja je znala da iznese ovu fuksija notu koja je "preplavila" ceo tepih... 

Allison Janney u kreaciji Pamelle Roland

Američka tv glumica koju smo gledali i u filmovima I Tonya, Mom i The Help imala je jedno od najboljih red carpet momenata. Allison se pojavila u blejzer haljini sa dubokim V dekolteom koji je uparila sa Chopard ogrlicom i silk hair kosom. Svedena, čista elegancija.

Lady Gaga u kreaciji Sarah Burton za Alexandera McQueena

Ako zanemarimo činjenicu da je Gaga igrala na sigurno te da je imala "kvarcovanu" kožu koja je u paru sa platinastosedom kosom izgledala loše, sama haljina je bila među najlepšim i seksi "odgovor" na čuvene balske haljine koje su nosile dive iz zlatne holivudske ere. Ipak jedan momenat je doprineo da Gaga bude u prvom planu. U pitanju je čuveni žuti Tiffany dijamant koji je otkriven 1877.

Dijamant je kasnije bio deo velike Svetske izložbe na Sajmu 1983., i to kao promo materijal filma "Breakfast at Tiffany’s", a zatim deo stalne postavke muzeja Musee des Arts Decoratifs u Parizu tokom 90-ih. Uprkos čuvenoj i priličnoj dugoj istoriji, ovaj dijamant nosile su samo tri žene: dama iz visokog društva Mary Whitehouse, Audrey Hepburn, i sada Gaga.

Kome je "malo" falilo da se nađe na našoj listi?

Charlize Theron (Dior) i Emiliji Clarke, ali promena boje kose kod obe, u paru sa odabranim kreacijama ipak nije impresionirala mnoge... kao i Jennifer Lopez (Tom Ford), ali pošto pamtimo njene daleko bolje momente, izostavili smo je, tj "preselili" u best couple style članak. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/