Lady Gaga je bila u centru pažnje na 91. dodeli Oskar nagrada, najviše zbog osvojenog Oskara za pesmu Shallow koju u filmu A Star is born peva zajedno sa glumcem i režiserom tog istog filma, Bradley Cooperom, ali i zbog dirljivog nastupa na bini, kada je upravo ovaj duo izveo nagrađenu pesmu na bini i raznežio sve u Dolby areni.

Gaga je bila i red carpet zvezda, odevena u crnoj Alexander McQueen haljini, u stilu veličanstvenih balskih kreacija koje su nosile dive starog Holivuda.

Ipak pored haljine, pažnju svih privukao je svetlucavi dragulj na vratu pevačice koji vredi neverovatnih 28 miliona funti!

U pitanju je Tiffany žuti dijamant od 128.54 karata koji je slavna Audrey Hepbern nosila u još čuvenijem filmu Breakfast At Tiffany's, daleke 1961.

Ovo je inače prvi put da je neko pomenuti dijamant poneo na crvenom tepihu, dok je Gaga tek treća osoba koja je nosila čuveni dragulj. Pre nje i Audrey, kamen se našao na vratu dame iz visokog društva, aristokratkinje Mary Whitehouse.

Sam dijamant je otkriven 1877. da bi skoro jedan vek kasnije bio deo velike Svetske izložbe na Sajmu 1983., i to kao promo materijal filma "Breakfast at Tiffany’s", a zatim deo stalne postavke muzeja Musee des Arts Decoratifs u Parizu tokom 90-ih.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/