Iz razloga koje možda nikada nećemo u potpunosti shvatiti, poznate ličnosti i njihovi privatni životi oduvek izazivaju ogroman interes javnosti.

Iako bi načelno trebalo biti dovoljno samo da se prati nečiji rad, u smislu slušanja njihovih novih pesama ili gledanja novih filmskih projekata, mediji nam plasiraju svaki detalj života poznatih osoba do kojih mogu doći. Naravno, koliko god se ponekad čudimo naslovima i vestima na koje danas nailazimo na raznim portalima, ostaje činjenica da se one ne bi objavljivale kada ne bi postojali silno zainteresovani čitaoci.

I dok je većina takvih vesti isforsirana i zvuči mahom neverovatno, ponekad se dogodi i prava tabloidska poslastica, poput recimo novog celebrity razvoda. Takav je slučaj bio i razvod Angeline Jolie i Brada Pitta, jednog od najpoznatijih parova sveta, a u moru svih mogućih povezanih informacija, saznali smo i ime advokatice Angeline Jolie, Laure Wasser, koje se pojavljuje u svim većim holivudskim razvodima.

(Ona je fan klasike, ali one sa dizajnerskim potpisom: Angelina Jolie u najnovijem trenču Diora)

Laura Wasser je specijalizovana za brakorazvodne parnice, i čini se da je zastupala gotovo sve poznate osobe kojih se možete setiti. Nameće se pitanje ko je Laura Wasser i kako je uspela postati žena koju najveće zvezde gotovo automatski angažuju kao advokaticu ako se odluče razvesti? Kao ključnu stavku za razumevanje cele priče, treba spomenuti novac, koji poznate osobe Hollywooda itekako poseduju. U tom smislu, zamislite postotke koje dobijaju advokati u parnicama između poznatih. Lako je zaključiti da su mnogi pokušavali steći poverenje hollywoodskih zvezda, ali Laura Wasser je u tome zaista i uspela.

Rođena 1968. u Los Anđelesu, i sama potiče iz advokatske porodice, njen otac Dennis Wasser je cenjeni advokat, koga su mnoge poznate ličnosti angažovale u svojim rastavama. Laura je nakon razvoda od svog prvog muža odlučila da će se baviti ovom vrstom prava, i tako zarađivati ozbiljne pare. Dugi niz godina je radila na razvodima manje poznatih, dok je nisu proslavili razvodi kao što su onaj pevača Stevie Wondera i pop zvezde Britney Spears.

Od tada pa do danas, zastupala je Angelinu Jolie u razvodima od Billyja Bob Thorntona i Brada Pitta te Gwen Stefani, Kim Kardashian, Johnnyja Deppa, Heidi Klum, Ryana Reynoldsa, Olivera Martineza, Megan Fox i mnoge druge.

Medijsku pažnju koju je dobila je znala itekako dobro iskoristiti, pa tako 2013. izdaje knjigu pod naslovom ''It Doesn't Have to Be That Way: How to Divorce Without Destroying Your Family or Bankrupting Yourself '', u kojoj objašnjava načine kako se i u takvoj situaciji može zadržati civilizovan pristup. U jednom intervju, upravo na tu temu, izjavila je: ''Postavite se prema razvodu kao prema poslovnoj transakciji. Čak i ako se druga strana ponaša glupo, nema potrebe da se spuštate na taj nivo.'' Upravo takav pristup je delom zaslužan za njen uspeh kod poznatih ličnosti.

Osim svojom karijerom, interes privlači i svojim istančanim modnim ukusom. Često bira svoju garderobu u ćuvenim modnim kućama poput Prade i Hermèsa.

Laura Wasser je osoba koja se našla na baš svakom popisu najuticajnijih advokata Hollywooda i Kalifornije uopšte, primila je i nekoliko nagrada iz struke, a najpoznatija holivudska lica neće prestati da je angažuju u skorije vreme, niti bi za to imala razloga. Upravo suprotno, Wasser nastavlja da potvrđuje svoju zasluženo izborenu dominaciju u području brakorazvodnih parnica, posla u kojem se okreću milijarde dolara. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>https://www.instagram.com/elleserbia/