Život je retko savršen i sve češće ne nalazimo vreme za sebe u žurbi svakodnevnice.

Isplanirati dnevni izgled se čini kao nešto nemoguće, kad bi najradije svo slobodno vreme tog dana potrošile na spavanje ili gledanje omiljene serije. 

(Nismo verovali, ali Njujorčanke potvrdile: Ovo je boja koja će obeležiti naša prolećna izdanja)

Kako olakšati modnu pripremu za nove životne i radne pobede?

Odgovore vam donosimo u nekoliko saveta u nastavku.

Pronađite modnu inspiraciju

Važno je imati realnu inspiraciju, koja će biti nešto što je moguće postići, a ne samo puka aspiracija. Ikone stila ponekad mogu imati upečatljiv, no i teško izvodiv stil pa vam preporučujemo da se ugledate na zvezde koje su poznate po kombinovanju klasičnih modnih dodataka u svoj svakodnevni stil poput onog Victorie Beckham.

Fokusirajte se na komade koji čine osnovu vaše garderobe

U ormaru uvek ostavite must-have klasične komade (dobar kroj farmerica, belu košulju ili fini pulover) u blizini dohvata na ruku za ona jutra kad ne znate kud bi sa sobom. Za ona baš, baš lenja jutra zapamtite da s crnom nikad ne možete pogrešiti. Zapamtite da vam udoban par cipela može spasiti dan.

3 boje donjeg veša

Kvalitetno donje rublje je izdatak koji mnogi sebi ne mogu priuštiti u svim bojama ovog sveta pa vam preporučujemo  da se držite tamne, bež i off-bele. Uvek je dobro imati nijanse koje neće provirivati kroz majicu, tako da probajte crnu zameniti tamno sivom, a za belu probajte izbeći nebesko belu.

Zaokružite izgled

Kosu uvek možete zavezati u rep ili punđu koju možete podupreti ukosnicama. Neuredne punđe su ionako u modi pa zašto to i ne iskoristiti, a ukosince možda i neće puno pomoći, ali će vam dati osećaj kontrole čak i onim danima koji su sasvim bez nje.

Posebne prilike

Mala crna haljina nije postala popularni klasik bez razloga. Jednostavan A-kroj koji prikriva ako ste se taj dan malo previše najeli ili niste taj mesec stigli da vežbate, izgledaće sofisticirano u svakoj posebnoj prilici. Neudobne salonke možete zameniti udobnim baletankama u istoj boji i ako nabacite ogrlicu s biserima, niko neće pomisliti kako je Audrey Hepburn varijanta zapravo izbor jedne dame umorne od svega.

Pronađite stilski moto 

Mi preporučujemo onu staru: "When in doubt take a nap" ( Kad ste u nedoumici, odspavajte.)

Izvor: Elle Croatia

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/