Adria Arjona

U Amazonovoj apokaliptičnoj SF seriji Good Omens, Adria Arjona (27) glumi vešticu koja mora da odluči da li bi trebalo da promeni svet svojom svešću o viševekovnim proročanstvima.

Glumica ima visoko-oktanski rezime koji uključuje dva akcijska Netflix filma ( Triple Frontier i Six Underground) i nadolazeći Marvelov spin-off Morbius, u kojem glumi sa Jared Letom.

Arjona, koja je rođena u Portoriku, ima ozbiljan porodični pedigre, naime ćerka je pevača, superzvezde Ricarda Arjone. 

"Želim da male devojčice koje gledaju filmove hispano govornog područja kažu 'kul je govoriti španski'. Želim da to bude ugrađeno u njihovu kulturu, njihov mozak i njihovu krv."

(Nenametljiv glamur: Natalie Portman očarala u crnoj Dior kombinaciji s dubokim šlicem)

Lovie Simone

Simone glumi najpopularniju devojku u Selah and the Spades, neizvesnoj drami koja prati rat tinejdžerskih grupa u elitnoj pripremnoj školi.

Predstavljanje Selahinog nemilosrdnog, ali kraljevskog ponašanja, dopustilo je neumoljivoj Simoni (20), da stekne samopouzdanje.

"Igranje Selah me je naučilo da možete istovremeno da budete vrlo mladi i 'meki', ali opet da dobijete poštovanje od okoline i svoje generacije", kaže ona.

Odrasla u Bronksu, Simone je počela da glumi od devete godine.

"Nekada sam gledala u svoje ogledalo i govorila: Zdravo! Ja sam Lovie, a vi gledate Disneyev kanal."

Tokom svog završnog razreda srednje škole, igrala je divlje dete disfunkcionalne dinastije u OWN-ovoj drami Greenleaf. Međutim, njen veliki prekid gotovo se nije dogodio: kada joj nisu bile nuđenje uloge, razmišljala je o studiranju modne trgovine i marketinga na koledžu LIM na Menhetnu.

"Pokušala sam da uradim nešto drugo, ali modna karijera me nije uplašila. I osetila sam da, ako moja vizija nije zastrašujuća, to nije za mene."

Elle Balinska

Dvadesetdvogodišnja Ella Balinska pridružila se Kristen Stewart i Naomi Scott u novembarskom Charlie's Angels timu.

"Biti deo prave stvari je potpuno nestvarno."

Novu iteraciju vodi Elizabeth Banks, prva žena koja je preuzela uzde u istoriji franšize.

"Ona je uspela da sastavi sve na istoj strani i da svi dobiju istu viziju“, kaže Balinska. "Bilo je trenutaka kada smo svi bili preplavljeni prikazom ženskog osnaživanja u ovom filmu."

Ćerka poznate šef-kuvarice Lorraine Pascale, visoka Elle takmičila se u netballu i bacanju koplja kao tinejdžerka.

"Volela sam svoju visinu. Nema ničeg boljeg od visokog napadača ili odbrane", kaže ona.

Njen anđeoski alter-ego deli svoju sportsku snagu, dajući Elli šansu da uradi mnogo više od svojih kaskadera.

"U ovom karakteru sam našla oslobođenje", kaže ona. "Kad god smo imali dugačak dan sa mnogo borbi, bila sam na dobrom mentalnom mestu, jer znam kako moje telo radi i verujem mu."

Jessie Buckly

"Muzika je veliki deo mog života", kaže irska glumica Jessie Buckley.

"Ne razumem kako nije prirodno da kažemo jedno drugom kako se osećamo."

Snaga muzike koja menja život je tema u njenom novom filmu "Divlja ruža", o duhovnoj pevačici u Glazgovu čiji su snovi o muzici i odgovornostima.

Iako je Buckley zapravo pevala sve pesme u filmu, kantri muzika je bila nova teritorija. Glumica, koja se preselila u London sa 17 godina sa muzičkim ambicijama, sledila je svoje instinkte,  bez obzira da li su je vodili na jazz , na TV rijaliti ili prestižnu Kraljevsku akademiju dramske umetnosti.

Njen vatreni nastup u Beastu 2017. godine, delimično joj je doneo nominaciju za nagradu BASTA Rising Star Award. "Volim da pronalazim slabosti i ljudske ranjivosti", kaže ona. "Mislim da su oni najkorisniji deo ljudi."

Kirby Howell-Baptiste

Igrajući studenta u seriji Barry na HBO, i špijunskog šaptača u BBC-jevoj Killing Eve, Kirby je već stekla ugled nove tv zvezde.

"Mnogo neverovatnih sadržaja postaje nevidljivo samo zbog obima projekata na svim ovim platformama", kaže ona.

"Napraviti nešto što se probilo kroz tu buku je neverovatno."

Kirby je odrastala u potrazi za načinima da kanališe svoju kreativnost u svojoj porodici u Islingtonu, na severu Londona.

"Bili smo suviše siromašni da bismo imali kameru" seća se ona, "tako da smo moj brat i ja ideje snimali na kaseti. Kao da smo izmislili sopstveni podkast"..

Hunter Schafer

Kada Hunter Schafer bude debitovala u HBO-ovoj gigantskoj srednjoškolskoj drami Euphoria ovog leta, to će u stvari, biti drugo izlaganje javnosti ove 20-godišnjakinje.

Hunter, koja je tada pohađala srednju školu umetnosti u Severnoj Karolini, našla se na nacionalnim naslovima kao najmlađi tužilac u tužbi ACLU-a protiv HB2, u njenoj matičnoj državi.

Schafer, trans žena, ponosna je što se zalagala za trans zajednicu u njenoj državi.

"Morala sam da rešim sama sa sobom da je uloga aktiviste nešto što nikada nisam želela da uradim. Moja namera je uvek bila da budem umetnik." Njena platforma joj je omogućila da se upusti u novu kreativnu teritoriju, i kao ilustrator i kao model da radi za dizajnere poput Helmuta Langa i Marca Jacobsa.

Ali njena prva gluma, dala joj je najčistiju vezu sa svojom umetnošću.

"Ovaj posao je više bio radost. Budući da volim priču i likove, sve je to učinilo da se sva umetnost ponovo učini pristupačnijom. Nikada neću ostaviti svoje četkice, ali gluma je um umova - možete je primeniti na druge prakse."

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/