U poslednje vreme sve je veći broj celebrity dama koje se okreću vintage komadima.

Naravno, tu izostavljamo red slavnih koje to rade iz čiste #trending pobude, poput Kardashian i sestri Hadid, već se oslanjamo na one dame kojima je vintage odeća pasija, i u neku ruku hobi.

Poput Amal Clooney, ali i Eve Green, jedne od najzavodljivijih glumica današnjice.

(Jednom vamp dama, uvek vamp dama: Eva Green zasenila Bellu Hadid upečatljivim plišanim izdanjem)

Eva, koja je do sada negovala gotik stil, nedavno je počela da pokazuje sklonost ka vintage modi. Tako smo je prošlog meseca videli u smaragdnozelenoj shinny haljini Alexandrea Vauthiera na londonskoj premijeri Burtonovog Dumba, koja takođe datira iz prohujalih kolekcija.

Da je vintage njena stilska vodilja, bar u ovom trenutku dokazuje njeno poslednje izdanje koje je odabrala za Bulgari VIP gala večeru.

Ovoga puta Green se pojavila u satenskoj haljini iz Jean Paul Gauthier kolekcije jesen / zima 2010, koju je za nju izabrala njena stilistkinja Nicky Yates.

Green koja je ambasador Bulgari brenda haljinu korsetnog dekoltea koju prati prišiveni ogrtač-bolero sa rukavima u neon nijansi žute i zelene, upotpunila je sa nekoliko luksuznih komada nakita italijanskog brenda.

(Beauty tajne najseksepilnije žene sveta: Eva Green otkrila šta se krije iza njene lepote)

Inače, Eva u filmskoj ekranizaciji crtanog filma Dumbo glumi trapez gimnastičarku. Ovo je treća saradnja Greenove i Burtona posle filmova Dark Shadows i Miss Peregrines home for peculiar children.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/