Cate Blanchett je cenjena Oskarovka i jedna od najangažovanijih glumaca u Holivudu. Rođena je 14. maja 1969. godine. Glumila je u oko 53 filma, a poznata je po sposobnosti da odglumi razne likove. 

Ovo su zanimljive činjenice o poznatoj glumici:

1. Kada je Cate imala samo deset godina ostala je bez oca koji je umro iznenada od srčanog udara.

2. Gluma joj je svojevrsna terapija, a Cate je u nekoliko navrata priznala da joj je upravo gluma pomogla da se izbori sa ranim gubitkom oca.

(Cate Blanchett otkriva svoju jutarnju beauty rutinu)

3. Njen prvi sin često za sebe kaže da je "eksperiment" s obzirom da su se njegovi roditelji učili o roditeljstvu odgajajući ga. Pored njega, Cate ima još troje dece.

4. U detinjstvu, Cate je živela u oskudici, jer je njena majka morala da izdržava decu sama.

(O lepoti, modi i feminizmu sa Cate Blanchett) 

5. Počela je da radi sa 14 godina, kako bi pomogla majci da se izbori sa finansijskim problemima.

6. Blanchett je studirala istoriju umetnosti, a glumom se bavila iz hobija. Na sestrino nagovaranje, napušta fakultet, seli se za Sidnej i počinje da pohađa školu glume.

7. Cate je u srećnom braku sa Andrew Uptonom već punih 20 godina. Ona smatra da je iskrenost najvažnija u braku. Smatra da je srećna što sa mužem može da razgovara o svemu.

8. Zbog posla, Cate često oseća da je druge mame osuđuju i da je kritikuju jer ne provodi dovoljno vremena sa svojom decom.

Ostatak teksta pročitajte OVDE.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/