Nakon što je Jelena diplomirala, odlučili su se za zajednički život u Monaku, a danas tamo žive, srećniji nego ikada, sa sinom Stefanom i ćerkom Tarom.

Njihova ljubavna priča počela je još u leto 2005. godine, u tinejdžerskim danima u Beogradu, a krunisana je brakom devet godina kasnije na Svetom Stefanu.

Ljubavna priča Matthew McConaugheya: Glumac koji je promenio svoj način života kada je upoznao sadašnju suprugu

Kada su se upoznali, tada 17-godišnji Novak Đoković odlučio je da se profesionalno bavi tenisom i te godinu završio je na 78. mestu svetske ATP liste.

Jelena Ristić, 11 meseci starija, takođe se bavila sportom, tačnije atletikom, a upoznali su se u većem društvu. Upravo su zahvaljujući sportu započeli prvi razgovor i shvatili da imaju mnogo zajedničkih tema, a oni koji su prisustvovali njihovom prvom susretu okarakterisirali su ga kao ljubav na prvi pogled.

"Ona je za mene nešto posebno, ona je moja srodna duša", rekao je nebrojeno puta Novak Đoković.

"Na prvi pogled osvojila me osmehom. Naravno, izgled uvek prvi dolazi do izražaja, ali za ljubav je potrebno mnogo više. Jelena je bila iskrena od prvog trenutka i hvala Bogu što smo se sreli pre nego što sam postigao velike uspehe, jer znam da je ona sa mnom zbog mene, zbog Novaka, zbog klinca kojeg je upoznala kada je imao 17 godina. Ona mi je najveća podrška, sposobna je, ambiciozna i jaka. Kod nje najviše volim iskrenost, to je ono što nas čini srećnim".

Ali, kako je njihova veza napredovala, počeli su da se javljaju i prvi problemi. Naime, zbog mnogobrojnih obaveza, Jelena i Novak nisu mogli da se viđaju koliko žele jer nisu imali toliko novca da mogu u bilo kojem trenutku da sednu u avion i otputuju do onog drugog.

"Naša viđanja bila su naučna fantastika. Bila sam studentkinja koja je finansijski jedva otišla da studira u inostranstvu, a on je bio teniser koji isto tako nije imao novca da finansira skup put. Avioni su za nas bili svemirske letelice, mi to nismo mogli da dostignemo", prisetila se svojevremeno Jelena Đoković, a u tim počecima njihove veze upisala je studije u Milanu, zbog čega se i preselila u Italiju.

Ipak, Novak se trudio da je, kad god bi mu se pružila prilika, iznenadi dolaskom. Tako je jednom uspeo s profesorom da dogovori da sedne u poslednji red amfiteatra na fakultetu, odakle joj je bio podrška na ispitu iz finansija. Kako bi skupila novac, Jelena je čak radila u kladionici, ali i kao promoterka raznih brendova i događaja, sve kako bi rasteretila roditelje od finansiranja njenih studija u Milanu, ali i da zaradi džeparac.

Sve do njene diplome, par je održavao vezu na daljinu, a onda mu se napokon pridružila na brojnim turnirima širom sveta i bila najglasnija i najvernija podrška s tribina. Njihova veza našla se na prekretnici i Novak i Jelena Đoković morali su da odluče šta i kako dalje. Razgovarali su o zajedničkom životu i tada su doneli odluku da će se ona preseliti u Monako, njihovu sadašnju porodičnu bazu.

Jelena je tada pronašla posao u službi ljudskih resursa u jednoj naftnoj kompaniji i zaista uživala.

"Tri godine od početka naše veze došli smo do prekretnice. Odlučili smo se za zajednički život. Ali, u Monaku je bilo teško pronaći posao. Sve je "zatvoreno", ali ja sam se igrom slučaja zaposlila u jednoj naftnoj kompaniji", prisetila se Jelena.

Nakon godinu dana, shvatili su oboje da im takav način života ne donosi sreću - ona je po ceo dan radila, a on je stalno bio po turnirima. Nakon dugog razgovora odlučili su da ona postane direktor Fondacije Novak Đoković, kroz koju je organizovala brojne humanitarne akcije, ali i bila u svakom trenutku uz Novaka na turnirima.

"Radila sam tamo godinu dana i to je bila nemoguća misija za našu vezu. U jednom trenutku Novak mi je rekao da više tako ne možemo. Dok sam studirala, tačno sam znala kada sam slobodna i kada mu se mogu posvetiti. Na poslu sam provodila dane u kancelariji i naša veza se našla u iskušenju. Zato smo tražili drugo rešenje."

Godine 2013. svet je obišla vest da je Novak Đoković zaprosio svoju dugogodišnju devojku, čime se teniser sam pohvalio na svom profilu na Fejsbuku, napisavši:

"Od sada ću Jelenu svima predstavljati kao verenicu i buduću suprugu! Počinje navikavanje. Slatke muke. Presrećni smo!"

I dok je na terenu bio neverovatno samouveren, kada je došao trenutak prosidbe, nije mu bilo svejedno.

"Morao sam da skupim svu moguću hrabrost koju imam da to učinim. Pre toga sam pitao ljude, koji su već prošli kroz veridbu, kakav je to osećaj, šta mogu da očekujem, ali su mi svi rekli da ću tek kada se to dogodi, kada izgovorim pitanje, saznati kakav je to tačno osećaj. A osećaj je neverovatan", ispričao je Novak.

Pre samog venčanja, koje je bilo zakazano za leto 2014. godine, Jelena i Novak Đoković sa svetom su podelili još jednu srećnu vest - 24. aprila Novak je na Tviteru objavio da je Jelena u drugom stanju:

"Sa mnom ste proživeli mnoge lepe i teške trenutke u karijeri. Ne mogu biti srećniji čovek jer imam zdravlje, ljubav i Bog me je blagoslovio time da sa svojom Jelenom očekujem novog člana porodice. Jelena je trudna!"

Kako je rekao, iako su planirali dete, nisu se opterećivali time da ona mora što pre da ostane trudna.

"Prvi put kada smo probali, dogodilo se - velika preciznost, nisam pogrešio", rekao je smejući se uvek spreman za šalu najbolji srpski teniser.

Kao vrhunac njihove ljubavne priče 10. jula na ostrvu Sveti Stefan u Crnoj Gori Jelena Ristić i Novak Đoković ozakonili su vezu brakom, a ceo događaj svet je pratio s velikim zanimanjem. Četiri meseca nakon venčanja, 21. oktobra 2014, Jelena je u Monte Karlu rodila dečaka kojeg su nazvali Stefan. Tri godine kasnije dobili su "pojačanje" - ćerkicu Taru.

Iako se kroz godine sve činilo idilično, jedan skandal ipak se veže za njihov brak. Naime, 2016. godine Đoković je zbog loše igre ostao bez Vimbldona, a razlog tome bili su, kako je i sam rekao, privatni problemi. Tada su krenule glasine kako je njegov brak uzdrman, a kao glavni krivac za to prozvana je lepa indijska glumica Depika Padukone.

Naime, Novak Đoković snimljen je nekoliko meseci ranije u Los Anđelesu u njenom društvu, a iako je on tvrdio da je ona porodična prijateljica, italijanski mediji su saznali da je navodno "besna Jelena Đoković zatražila da se njen bankovni račun razdvoji od Novakovog."

Na sreću, afera je ubrzo zaboravljena, a par je danas srećniji nego ikada!

Izvor: Stil.rs