Najduže traje, a na njoj svoje kolekcije predstavljaju najuticajniji i najcenjeniji brendovi. Među mnoštvom odličnih revija, mi smo ipak izdvojile one koji su nas ove sezone najviše oduševile. U nastavku pogledajte kojih je to 10 imena ušlo u naš Top 10!

Slažete li se s našim izborom ili je po vašem mišljenju neki drugi dizajner zaslužio ući u ovu prestižnu listu?

ROCHAS

Damski stil je najhot trend ove sezone, a jarke boje i neon biće veliki trend sledeće. Kad se ove dve modne inspiracije spoje, kao na Rochas reviji, dobije se neodoljiva kolekcija prepuna divnih kolorističkih kombinacija i ultra poželjnih materijala poput najmekše kože i najsjajnijeg lamea!

MARINE SERRE

Poetičnom revijom održanoj napolju, koja je uključivala improvizirani most preko potoka (kojim su manekenke šetale po kiši, a publika koja je svedočila reviji od nje se skrivala pod kišobranima), Marine je pokazala da može ponuditi mnogo više od poznatog printa koji ju je proslavio ( iako ga je naravno i u ovoj kolekciji koristila, ovoga puta na kostimu od teksasa!) Odlične patchwork haljine na kraju posebno su nas oduševile!

LANVIN

Još jedna revija održana po kiši našla se u našem Top 10. Čini se kako su kišobrani ove sezone bili must-have accessoires modnih urednica! Iako mu mnogi još zameraju preveliku sličnost s estetikom brenda iz kojeg je došao – Loewea, nama se čini da je učenik nadmašio učitelja, jer nam se ove sezone Lanvin kolekcija svidela i više od one Loewea! Po našem mišljenju, Bruno Sialleli prikazao je dovoljno svežih elemenata kojima je pokazao da poseduje samo sebi svojstven, jako privlačan modni jezik ( pogledajmo samo predivne završne plisirane mini haljine ili pak sekciju zanimljivih kariranih dezena, a i onu sa kožnim detaljima! ).

MAISON MARGIELA

Već smo navikli na genijalnost Johna Galliana koja je u eksperimentalnoj modnoj kući poput Maison Margiela pronašla logičan dom. Uvek donevši novi čudni modni miks, ove se sezone John, podstaknut trenutnim zabrinjavajućim jačanjem ultradesnice, Brexitom i sličnim aktuelnim negativnim pojavama, inspirisao 2. svetskim ratom i tadašnjom borbom protiv fašizma, posebno tzv. „ običnim „ ljudima , poput bolničarki i vojnika koji su se na prvoj liniji fronta borili protiv zla. Bolničarske i vojničke uniforme nisu nikad izgledale ovako genijalno kao u Gallianovoj izvedbi!

DRIES VAN NOTEN

Ovo je po našem sudu bila najlegendarnija revija ove sezone, koja će još dugo ostati u sećanju! Šta još treba reći nego da su se spojila dva majstora dezena – kolekciju je uz Driesa sudizajnirao nikad prežaljeni Christian Lacroix! Kako izgleda kad se spoje dva ovako genijalna uma? To naravno rezultira upravo maestralnom kolekcijom divnog miksa dezena, grandioznih volumena i bajkovite lepote! Chapeau!

JUNYA WATANABE

Junya je ovom kolekcijom pokazao upravo Masterclass onog što kreativni um može napraviti od klasičnog komada poput balonera. Pretvorio ga je haljinu ili suknju, pomešao sa neonskim elementima, dekonstruisao stvorivši hibrid s belom košuljom- ukratko Junya nam je ove sezone majstorski pokazao kako nositi baloner na 101 način!

PACO RABANNE

Nakon što se u poslednjih par sezona Paco Rabanne vratio među relevantne brendove, Julien Dossena ovom je kolekcijom još jednom dokazao da od ikonskih elemenata ovoga brenda zna stvoriti poželjne komade koje će aktualna trendseterka odmah poželeti da nabavi i nosi! Nova kolekcija, inspirisana psihodeličnim razdobljem 70-ih godina, prepuna je upravo takvih komada, spomenimo samo zgodne grafičke elemente šarenih pruga ili srca, i neodoljive print mikseve!

BALENCIAGA

Nakon što je nedavno napustio brend koji je osnovao, čini se da je Demna Gvasalia sad svu svoju kreativnu energiju mogao upregnuti u Balenciagu! Rezultiralo je to jako svežom kolekcijom. Kao komentar na trenutni (zabrinjavajući) politički moment , Demna je reviju smestio u prostor sličan parlamentu neke imaginarne zemlje, dok su pistom šetali manekeni zlokobnog izgleda i hoda ( nekim su od njih make up artisti dodali artificijelne kosti kako bi pojačali zlokoban utisak!), obučeni u sad već klasičan Balenciagin repertoar oversized jakni i cvetnih haljina vintage stila. Vrhunac kreativnosti Demna je pak pokazao na kraju, pokazavši čudne volumizirane haljine, time dodavši svojm modnom jeziku novi element!

CELINE

Hedi Slimane nastavlja dobitnu inspiraciju sedamdesetim godinama i odećom koju su nosile fine pariske cure u tom razdoblju. Nakon jesenjih buržujki, ove su se sezone priključile hipi pokretu, noseći puno teksasa i boemskih haljina, ali na onaj chic pariski način. Prognoziramo veliki komercijalni uspeh i ovoj kolekciji!

MIU MIU

Ko će drugi nego Miuccia Prada zatvoriti našu listu najboljih! I ove sezone Miuccia je predstavila još jednu kolekciju za koketnu, girly devojku, ali sa uvek subverzivnom notom. Dominirao je retro cvetni print, na visokim lakiranim čizmama na vezivanje u viktorijanskom stilu sa kaputima i suknjama od vinila, koje je kombinovala sa seksi vunenim kardiganima.

Izvor: Elle.hr/Elle.rs