Njena pojavljivanja na zvaničnim događajima uvek su prolazila zapaženo, Letizia od Španije je pre svega lepa žena i njenu zanosnu pojavu teško je ne primetiti, pogotovo ukoliko je stilizovana, jer se tada neminovno ističe iz mase.

Uvek prefinjena, uvek maksimalno ženstvena, ali sa vermenom i sve odvažnija po pitanju izbora toaleta.

Tako je pre par dana zbog svoji modnih izbora lepa Letizia kritikovana od strane medija, jer je njen stajling bio odveć ekstravagantan ne samo po pitanju prilike, već prvenstveno po pitanju uloge koju Letizia poseduja, a to je ona kraljevska.

U istoriji pojavljivanja žena sa ovako visokim royal činom, to jest najvišim mogućim, još se nije desilo da se jedna kraljica na nekom svečanom događaju - čiji je počasni gost, pojavi praktično golih leđa sa ekstravagantnim modnim detaljima na toaleti, kao što je to u ovom slučaju bilo perje.

Uz sve to stajling je zaokružen crnim elegantnim panatalonama koje prate liniju tela i vrtoglavim crnim potpeticama.

Te je Letizia od Španije na dodeli nagrada Princess of Asturias 2019. skrenula apsolutno svu pažnju na sebe.

Upečatljivi top svetlo roze nijanse dolazi iz radonice mladog madridskog modnog brenda the2ndskinco, koji je nakon ovog kraljičinog pojavljivanja u njihovom modelu, zadobio značajno veću pažnju u modnom svetu.

Većina je pomislila kako je ovo jedno od stajlinga oko kojih se digne prašina i nakon toga nema ni pomena o bilo kakvim promenama stila, još manje onom ekstravagantnom.

Međutim..

Juče u carskoj palati u Tokiju tokom ustoličenja cara Naruhita, španska kraljica opet je izazvala buru.

Njena maksi cvetna hlajina od satena, koju potpisuje Matilde Cano bila je apsolutno u centru pažnje svih modnih medija, iako su se među royal gostima našli zvaničnici država i kraljevskih porodica iz čitavog sveta.

Vrlo upečatljivu haljinu Letizia je zaokružila esktavagantnim dodacima u vidu plišane trake za kosu koju potpisuje Nana Golmar, kaišem u pistaći zelenoj nijansi, te dijamantskim nakitom.

Španska lepotica više uopšte ne mari za stilsku umernost koja se podrazumeva u royal pravilniku oblačenja.