Zašto biste kupovali blejzer sa naramenicama u prodavnicama high street brednova, kada možete to da učinite direkno na izvoru i izgledate značjno više fashion.

Poenta kupovine vintage komada jasna je svim zagriženim modnim poštovaocima - kupujete sasvim sigurno kvalitet koji je vredan investiranja na duge staze.

Ipak ono što je najbolje u vezi vintage šopova, to je da ćete upravo ovde naći komade zbog kojih ćete biti u neverici, da li zbog toga koliko koštaju, kako izgledaju, koliko su kvalitetne ili možda zbog toga što na sebi nose potpis neke od čuvenih modnih kuća.

Vrlo važna stavka koju posebno izdvajamo, jeste i ta da kupovinim vinatge garderobe učestvujete u globalnom modnom osvešćivanju o konzumerizmu koji je toliko uzeo maha u modnoj industriji da je odgovoran za dobar deo zagađenja koje poputkakave pošasti nagriza našu planetu sve više i više.

Dobar ulov u vinatge šopu značiće vam mnogo, mnogo više nego bilo koja kupovina u klasičnom butiku.

Razlog zbog koga se brojni modni znalci sve više mogu videti upravo u odeći koja datira iz nekih drugih epoha, a čiji duplikat retko ko poseduje.

Ovo su šopovi na koji bi trebalo da obratite pažnju ukoliko se odlučite za ovaj vid kupovine:

1. One Scoop Store

2. Darling + Vintage

3. Retold

4. Atijo Store

5. Another Matinee