Opšte je poznata da se sa pravim odevnim izborom osećamo značajno bolje u sopstvenoj koži, da dobar komad odeće koji nam sjajno pristaje može za tren oka da nam podigne samopouzdanje. 

Svi mi imamo onu jednu haljinu u kojoj se osećamo najbolje i izgledamo najviše seksi, zar ne?

Tu je i onaj par cipela u kojima tako samouvereno koračamo da se u glavi ponekad smesta prebacimo na modnu pistu.

Ipak, ne možemo zauvek da se oslanjamo na nekolicinu komada koje posedujemo u garderoberu, pogotvo ukoliko sebi ne možet da prištite garderober veličine jedne sobe, kakve imamo priliku da vidimo mahom isključivo u holivudskim filmovima.

Zato je važno, pogotovo ukoliko želite da sakrijete par kilograma viška - da uvek imate par stilskih trikova u rukavu, koji su spas u svakom trenutku.

Predstavljamo vam nekolicinu esencijalnih:

1. Investirajte u steznike

Zaista postoji dobar razlog zašto se nalaze na prvom mestu ovog spiska. Ne znamo da li ste već primetili (mi svakako jesmo) ali donji veš koji "oblikuje" telo može se sada naći u mnoge većim količinama u ponudi različitih high-street brendova, pogotovo prodavnica donjeg rublja naravno.

 Manji stomak, uži, struk, uže butine, podignute grudi - sve to možete da postignete za tren oka. Zaista je moguće, radi. Zato se nalazi na prvom mestu.

2. Odovarajuća dužina i volumen

Ako su vam problem butine i zadnjica držite se podalje od midi dužine, popout recimo kapri pantalona ili komada koji nemamo jasno definisan oblik - vrećastih pantalona i skuknji.

Ono što vam treba to je dobar klasičan kroj: poput crnih farmerica sa nešto sreča, koje dosežu tačno do vašeg zgloba ili tik preko njega. 

Blejzeri i duge košulje vaši su novi najbolji prijatelji takođe. Dužina suknje do ispod kolena - dakle, standardna najlaskavija je, kao i A kroj.

3. Nosite monohromaiku u jednom tamnom tonu

Najstariji trik u istoriji mode, ali nećete ga videti nikad van spiska - sa razlogom. Naravno, ne morate da nosite sve u crnoj boji (iako ona najviše pomaže da izgledate mršavije) opredelite se i za stajling koje je od glave do pete teget, onaj u tamno sivoj ili tamno zelenoj varijanti. 

Ukoliko vam sve to izgleda previše, monotoniju monohromatike možete da izbegnete sa parom štikli u nekoj zanimljivoj boji, a štikle (ili bilo koji drugi par obuće) da uparite sa tašnom ili maramom.

4. Maksi dužine

Postoji urbani mit o tome da žene sa izraženim oblinama ne bi trebalo da nose duge suknje sa printovima, kao i haljine, ali to je zaista jedan mit. Neosnovan mit.

Ukoliko izaberete model maksi suknje, koja poseduje klasičnu A formu, te na sebi nema dodatne detalje poput džepova ili podsuknje i slojeva, možete da izgledate ne samo sjajno u jednom ovakvom modelu, već i mršavije.

Maksi suknja sa recimo vertiklanim linijama, floralna, u nju upsana bela klasična majica, bajkerka i patike - to je sve što vam treba za odličan i efektan stajling.

5. Dubok struk

Momenat kada se visok struk i dubok sedalni deo vratio među vodeće trendove kada je jeans u pitanju - praktično da smo proslavili sa otvaranjem šampanjca! ništa ne stoji tako dobro na ženskom telu kao dobar par farmerica koji ističe obline. 

Kakav par je najbolji za devojke sa naglašenim oblinama? 

Pojas visine do pupka, nogavice dužine do članka, blago streč materijal i tamniji tonovi jeansa.

Naglasite struk tako što ćete  da upašete košulju ili bluzu u farmerice, a stajling zaokružite zanimljivim džemperom na raskopčavanje ili blejzerom, cipele sa blok štiklom u ovom spoju pun su pogodak.